Μια απάτη σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων

Το φαινόμενο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στην Αθήνα, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες βρίσκει εφαρμογή και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Ο λόγος αφορά σε «επαγγελματίες τσαμπατζήδες ενοικιαστές».

Πρόκειται για μια κατηγορία ενοικιαστών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλά σπίτια είναι ξενοίκιαστα και «πατώντας» πάνω σε αυτή τη λεπτομέρεια, τα νοικιάζουν, για μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να πληρώνουν το μίσθωμα. Για την ακρίβεια, πληρώνουν ένα ή δύο, στην αρχή και μετά σταματούν, μέχρι να φύγουν ή καλύτερα να εξαφανιστούν.

Συνήθως επιλέγουν να νοικιάσουν επιπλωμένα σπίτια, έτσι ώστε να μην έχουν και τον φόρτο της ...μετακόμισης. Αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια, με το αιτιολογικό ότι θα χρειασθούν το διαμέρισμα για 5 με 6 το πολύ μήνες και με το δέλεαρ ότι δεν επιθυμούν ούτε απόδειξη, εγκαθίστανται στο σπίτι. Με το που θα περάσει όμως ο πρώτος μήνας, τον οποίο, συνήθως, πληρώνουν, αρχίζουν τα δύσκολα, μέχρι που εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη. Και βεβαίως, τα θύματα της ιστορίας είναι οι ιδιοκτήτες...