Δράμα: Έργα 80 εκ. ευρώ εντάσσει ο δήμος στο ΕΣΠΑ

Έργα συνολικού ύψους 80 εκ. ευρώ εντάσσει ο δήμος Δράμας στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Δράμας.

Ο δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, τόνισε ότι η μέχρι σήμερα πορεία των έργων είναι άκρως ικανοποιητική και συμπλήρωσε ότι τα έργα που ήδη υλοποιούνται μαζί με αυτά που έχουν ενταχθεί θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες υποδομές και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μεταξύ των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ είναι:

- Ο νέος παιδικός σταθμός στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου με προϋπολογισμό 700.000 €. - Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου με προϋπολογισμό 880.000 €.

- Η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους με το ποσό των 400.000 €.

- Η ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού πάρκου της Δράμας προϋπολογισμού άνω των 3.500.000 €.

- Η βελτίωση υποδομών της τοπικής κοινότητας Σιδηρονέρου στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών σε όλη τη διαδρομή Δράμας - Ελατιάς με στόχο την αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή.

- Η κατασκευή οικιακών συνδέσεων προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 €.

- Η αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης της Δράμας, με το οποίο και θα ολοκληρωθεί η αλλαγή του συνολικού δικτύου ύδρευσης της πόλης με προϋπολογισμό 15.000.000 €.

Πηγή: News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ