Το ERGON blog συμμετέχει στην Εβδομάδα Επιστήμης της Γης (Earth Science Week - ESW) (video)

Το ERGON blog συμμετέχει στην Εβδομάδα Επιστήμης της Γης και σας παρουσιάζει τον θεσμό αυτό που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον Πλανήτη αλλά και την ενθάρρυνση των νέων παιδιών και μαθητών για τη ενασχόλησή τους με τις επιστήμες που αφορούν τη Γη κι την διαχείρισή της.
Από τον Οκτώβριο του 1998, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωεπιστημών (AGI) οργανώνει την Εβδομάδα Επιστήμης της Γης ως ένα διεθνές γεγονός έχοντας ένα κεντρικό θέμα. 

Φέτος η Εβδομάδα Επιστήμης της Γης διοργανώνεται από 14 έως 20 Οκτωβρίου με κεντρικό θέμα "Ανακαλύπτοντας καριέρες στην Επιστήμες της Γης" (Discovering Careers in the Earth Sciences)

Σκοπός αυτής της γιορτής είναι το κοινό να αποκτήσει μια καλύτερη κατανόηση και εκτίμηση για τη Επιστήμες της Γης και να ενθαρρυνθεί για τη διαχείρισή της από τους ανθρώπους.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας αυτής γιορτής για τις Επιστήμες της Γης, συμμετέχουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς Επιστήμης και Σταδιοδρομία όπως η NASA, η U.S. Geological Survey, το Ίδρυμα Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG Foundation), η ExxonMobil, η National Park Service, και η Esri.

H NASA συμμετέχει φέτος με έναν πολύ ελκυστικό τρόπο, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα, θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει μια εξαιρετική ομάδα Επιστημόνων - Εξερευνητών της Γης, αποτελούμενη από Ερευνητές, Μηχανικούς, παραγωγούς πολυμέσων, εκπαιδευτές και συντάκτες.

Μέσω συνεντεύξεων, αναρτήσεων στο διαδίκτυο, webinars καθώς και μέσω απ ευθείας επικοινωνίας στα Social Media Twitter και Google+ Hangouts που θα γίνονται κατά τη διάρκεια της "Εβδομάδας Επιστήμης της Γης" (14 - 20 Οκτωβρίου 2012), θα μπορέσει όποιος επιθυμεί να μάθει πολλά πράγματα για την καριέρα των ανθρώπων αυτών, γιατί και πώς εξερευνούν τον Πλανήτη καθώς και πώς περνάει μια τυπική μέρα τους ως Επιστήμονες της Γης.


Στις 18 Οκτωβρίου, θα γίνει ειδική παρουσίαση για την πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών Γεωλόγων στη NASA ως μέρος της Ημέρας Γυναικών Γεωλόγων.

Στις επόμενες ημέρες το ERGON blog θα σας παρουσιάσει κι άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Εβδομάδα Επιστήμης της Γης, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 14 - 20 Οκτωβρίου.