40 νέες προσλήψεις και 5 νέες θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Σε 40 προσλήψεις ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του 2013 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να «ξαλαφρώσει» το βεβαρημένο λόγω κρίσης προσωπικό της.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επηρεάσει σημαντικά και την επαγγελματική καθημερινότητα των 2.600 υπαλλήλων της ΕΚΤ, καθώς είδαν τις υποχρεώσεις και τις ώρες εργασίας τους να αυξάνονται στα όρια της… υπερκόπωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή και την τήρηση των όρων που περιλαμβάνουν τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, ενώ επίκεινται και αυτά της Κύπρου και της Ισπανίας. Τις προσλήψεις είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τον περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει υπερβολικός φόρτος εργασίας και είχε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα.

Ωστόσο, η ένωση IPSO, στην οποία μετέχουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Τράπεζας, εμφανίζεται επιφυλακτική, ζητώντας τουλάχιστον την πρόσληψη 50-60 ατόμων και την πλήρη επαναξιολόγηση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που διενήργησε η ένωση των εργαζομένων, το 80% του προσωπικού παραπονιέται για τον δυσβάσταχτο όγκο δουλειάς, ενώ το 75% δηλώνει ότι οι υπερωρίες και η υπερεργασία αποτελούν μόνιμο φαινόμενο.

Πρακτική άσκηση
Στην παρούσα φάση, η ΕΚΤ προκηρύσσει μέσω της ιστοσελίδας της (http://www.ecb.int) την πλήρωση πέντε θέσεων εργασίας και τη λειτουργία προγραμμάτων πρακτικής άσκησης για πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς φοιτητές (Master) και διδάκτορες (κατόχους Ph.D.).

Συγκεκριμένα οι πέντε θέσεις είναι οι εξής:
  • Senior Management Assistant
  • Market Operations Expert
  • IT Expert (UNIX Systems)
  • ECSB/IO Expert/Senior Expert
  • Business Process Assistant


ethnos.gr