Η Alpha Bank ετοιμάζεται να «ρίξει» στην ελληνική οικονομία 14 δισ. ευρώ

Αποφασισμένη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας που ήδη έχει ξεκινήσει και στη διατήρηση των αναπτυξιακών τα ρυθμών της είναι η διοίκηση της Alpha Bank, με τον Βασίλη Ψάλτη, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας να έχει αναλάβει να κερδίσει αυτήν την πρόκληση.

Στο πλαίσιο αυτό όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα στη διάρκεια της παρουσίασης του στρατηγικού της σχεδίου 2020-2022 είναι ήδη σε πλήρη ανάπτυξη η απόφαση της να προχωρήσει σε νέες εκταμιεύσεις ύψους 14 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά επισημαίνεται από επιτελικά στελέχη που επικοινώνησε το emea business monitor έχοντας μειώσει δραστικά το χαρτοφυλάκιο των εξυπηρετούμενων δανείων και αποφασίσει τις επόμενες δραστικές κινήσεις στον τομέα αυτό η Alpha Bank στρέφεται δυναμικά προς τους πελάτες της, παρέχοντάς τους τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Πελάτες τόσο στην λιανική τραπεζική όσο και στο επιχειρείν, σε όλα τα μεγέθη του.

Ειδικότερα στο επιχειρείν η Τράπεζα θα στηρίξει ενεργά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης όπως οι τομείς των υποδομών, ενέργειας, αγοράς ακινήτων, ξενοδοχειακών/ τουριστικών επιχειρήσεων, βιομηχανίας και ναυτιλίας. Κανένα όμως αίτημα από βιώσιμο επιχειρηματικό κλάδο από οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας δεν θα απορριφθεί αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της τράπεζας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και στην λιανική τραπεζική, με έμφαση την στεγαστική πίστη δραστηριοποιείται δυναμικά με τις νέες εκταμιεύσεις με στόχο 2 δις ευρώ νέα δάνεια την περίοδο 2020-2022 για την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών.

Η τράπεζα γυρνάει σελίδα, αφήνει πίσω της την δεκαετή κρίση και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις τραπεζικές εξελίξεις τονίζουν τα στελέχη της.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!