Επενδύσεις €331 εκατ. ενέκρινε το Δ.Σ της Enterprise Greece

Δύο επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού €331 εκατ. ενέκρινε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Τα έργα που ενέκρινε το Enterprise Greece, το οποίο κάνει ένα νέο ξεκίνημα υπό τον εποπτεύοντα υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, αναμένεται να δημιουργήσουν 822 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπλαση του παλαιού και εν μέρει διατηρητέου βιομηχανικού κέντρου της Βιοχάλκο επί της οδού Πειραιώς στον Ελαιώνα Αττικής, το οποίο θα αναδημιουργηθεί σε σύνθετο πολιτιστικό, τουριστικό, συνεδριακό, ιατρικό και εμπορικό πόλο. Το δεύτερο αφορά την κατασκευή και λειτουργία συστάδας 13 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα συνολικής ισχύος 284 MW, με φορέα επένδυσης την εταιρεία Consortium Solar Power Systems, με την συμμετοχή ξένων κεφαλαίων και το οποίο επαναξιολογήθηκε και εγκρίθηκε με βάση τα νέα δεδομένα.

Επιπλέον, για δύο ακόμα έργα παρασχέθηκε σύμφωνη γνώμη προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για τις αιτούμενες τροποποιήσεις πολεοδομικής υφής και διαδικασίας χωρικής ωρίμανσης, έτσι ώστε να αδειοδοτηθούν εύρυθμα και ταχύτερα, προσδίδοντάς τους την δυνατότητα βέλτιστης επιχειρηματικής απόδοσης.

Όπως επισημαίνει η Enterprise Greece, αφορούν στην ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου στη Μεταμόρφωση Αττικής και το επενδυτικό σχέδιο ξενοδοχιακού ομίλου στο Νομό Λασιθίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο αυτών έργων είναι 250 εκατ. ευρώ και από την υλοποίησή τους αναμένεται να δημιουργηθούν 830 περίπου νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Enterprise Greece «καταγράφει σημαντικά αυξημένο ενδιαφέρον για την δημιουργία Στρατηγικών Επενδύσεων σημαντικού αντίκτυπου στην εθνική και τοπική οικονομία τόσο στους τομείς ΑΠΕ και τουρισμού αλλά και στη βιομηχανία και στον αγρο-διατροφικό τομέα».

«Το Δ.Σ. έθεσε ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση του Εnterprise Greece με βάση τον νέο νόμο, ώστε να προωθήσει τις εξαγωγές, να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ακολουθώντας πετυχημένα διεθνή πρότυπα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!