Μεγάλο deal στον ξενοδοχειακό κλάδο

Την Elegant Hotels Group με έδρα τα νησιά Barbados, θα αποκτήσει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott International σε μια συμφωνία περίπου $130,1 εκατ.

Η τιμή υπολογίστηκε από την αξία της εταιρείας ύψους $199 εκατ. και ένα συνολικό καθαρό χρέος ύψους $68,9 εκατ. βάσει της τελευταίας εξαμηνιαίας έκθεση της εταιρείας στο τέλος Μαρτίου. Οι μέτοχοι της Elegant θα λάβουν περίπου $1,42 ανά μετοχή.

Η πολυτελής μάρκα από τα Barbados λειτουργεί επτά ξενοδοχεία και ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο που ονομάζεται Daphne’s. Έξι από τα επτά ακίνητα βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής του νησιού της Καραϊβικής.

Ειδικότερα πρόκειται για τα: «Colony Club» (δυναμικότητας 96 κλειδιών), «The House» (δυναμικότητας 34 σουιτών), «The Tamarind» (δυναμικότητας 104 κλειδιών), «Crystal Cove» (δυναμικότητας 88 κλειδιών), «Turtle Beach» (δυναμικότητας 161 κλειδιών) και «Waves Hotel & Spa» (δυναμικότητας 70 κλειδιών).

Η πλειονότητα των ξενοδοχείων αφορά σε all-inclusive πακέτα. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Marriott σχεδιάζει να ανακαινίσει τα καταλύματα και να συνεχίσει να τα εκμεταλλεύεται ως all-inclusive θέρετρα κάτω από την «ομπρέλα» της Marriott μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!