Διπλασιασμό των πτήσεων από την Αθήνα εξετάζει η Emirates

Η ενίσχυση της συχνότητας των πτήσεων από και προς την Αθήνα ανήκει στα σχέδια του αραβικού αεροπορικού κολοσσού Emirates, όπως αναφέρει στο Capital.gr ο Khalid Al Zarooni, διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Η εταιρεία μετέφερε, το διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος, από και προς την Αθήνα προς και από το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη- μεταξύ άλλων προορισμών- 40.000 άτομα, διαθέτοντας πτήσεις δύο φορές την ημέρα την καλοκαιρινή περίοδο και μία φορά το χειμώνα. Λόγω, όμως, της ισχυρής ζήτησης, όπως εξηγεί ο Al Zarooni, η Emirates εξετάζει το ενδεχόμενο της υλοποίησης πτήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δύο φορές τη ημέρα.

"Σχεδιάζουμε την αύξηση της χωρητικότητας των πτήσεών μας, κίνηση, που θα πρέπει να συνοδεύεται από διμερείς συμφωνίες. Αυτό με δεδομένο ότι η ζήτηση βαίνει αυξανόμενη από και προς την Αθήνα. Σκεφθείτε μόνον μέσω του Airbus A380, που είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος, παγκοσμίως, και διαθέτει 14 θέσεις στην 1η κατηγορία και 76 θέσεις στην Business class, προσφέρονται συνολικά 1.000 θέσεις” σημειώνει ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Προσθέτει ακόμη, ότι ο τομέας Cargo της Emirates εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με φαρμακευτικά προϊόντα, φρούτα και ελαιόλαδο να εξάγονται στο Ντουμπάι.

"Το φρέσκο ελληνικό ψάρι κάνει θαύματα στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Ντουμπάι, τα σουπερμάρκετ διαθέτουν ειδικό χώρο για τα φρέσκα ελληνικά φρούτα. Εν γένει, το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη αποτελεί ένα μεγάλο success story για την Emirates”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, εμμέσως, στο ρίσκο χώρας, ο Khalid Al Zarooni σχολιάζει πως η άρση των capital controls αποτελεί ένα πραγματικά καλό νέο. Και τονίζει ότι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η αλλαγή της κυβέρνησης, έγινε ομαλά "χωρίς να επηρεάσει τη ζήτηση ή την καταναλωτική συμπεριφορά, όπως, συνήθως, παρατηρείται”. Αντίθετα, όπως σημειώνει, καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης.

23 χρόνια παρουσίας

H Emirates, που διαθέτει δίκτυο 158 προορισμών, συμπληρώνει 23 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχοντας μεταφέρει περισσότερους από 3,1 εκατ. επιβάτες από την πρώτη πτήση του 1996.

Απασχολεί 442 Έλληνες σε όλο τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένων 354 μελών πληρώματος και 38 πιλότων, με το αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία από τη δραστηριότητά της να τοποθετείται σε 79 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη.

Σημειώνεται ότι η Emirates αποτελεί βασικό εταίρο και επίσημη αεροπορική εταιρεία του Expo 2020, της πρώτης παγκόσμιας έκθεσης που πραγματοποιείται στην Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία.

capital.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!