Cortilia: 8,5 εκατ. ευρώ για την startup που κάνει delivery φρέσκων τροφίμων

Η ιταλική Cortilia σήκωσε 8,5 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης φρέσκων προϊόντων «στο τραπέζι» των καταναλωτών. Η Five Seasons Ventures και η Indaco Ventures, το μεγαλύτερο VC στην Ιταλία, ηγήθηκαν του γύρου.

Η Cortilia, σύμφωνα με το Tech.eu, επιτρέπει στους πελάτες της να παραγγείλουν 2.000 είδη από ντόπιους αγρότες και παραγωγούς και εξυπηρετεί τόσο την «γενιά του ίντερνετ» προσφέροντας της εποχιακό ιταλικό φαγητό όσο και μεγαλύτερες, «offline» γενιές που που εκτιμούν τα φρέσκα, τοπικά προϊόντα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι να πείσει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει μια online υπηρεσία παράδοσης, καθώς στην Ιταλία η υιοθέτηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι μικρότερη από το 1%. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cortilla, Marco Porcaro, είναι όμως αποφασισμένος:

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που τόσο σημαντικές εταιρείες στον κόσμο των επιχειρηματικών κεφαλαίων όπως η Five Seasons και η Indaco SGR αποφάσισαν να επενδύσουν στην Cortilia. Μια εποχή μεγάλων προκλήσεων μας περιμένει και θα την αντιμετωπίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, επειδή, ως Ιταλοί, θέλουμε να διαδραματίσουμε βασικό ρόλο όσον αφορά την καινοτομία στη διανομή στη χώρα μας, όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ακόμη στα σπάργανα. Ελπίζουμε ότι οι καταναλωτές που αναζητούν ένα μοντέλο διαφορετικό από αυτό που προτείνεται από το ευρείας κλίμακας λιανικό εμπόριο θα βρουν αυτό που αναζητούν στην Cortilia».

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!