Ποια ακίνητα θα αντέξουν το άτακτο Brexit

Τα βιομηχανικά ακίνητα καθώς επίσης και τα περιφερειακά γραφεία είναι οι δυο κατηγορίες του κλάδου του real estate που αναμένεται να «κρατηθούν καλύτερα» σε περίπτωση άτακτου Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της Savills.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι τα βιομηχανικά ακίνητα στο Λονδίνο θα εμφανίσουν την ισχυρότερη αύξηση όσον αφορά στην ενοικίαση στο 1,1% εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει χωρίς συμφωνία την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αύξηση στις μισθώσεις κατά 1% θα παρουσιάσει το 2020 και ο τομέας των γραφείων όσων όμως βρίσκονται εκτός Λονδίνου και ΝΑ Αγγλίας. Όπως λέει στην έκθεσή της η Savills όλοι οι άλλοι τομείς στο Βρετανικό real estate αναμένεται να παρουσιάσουν αρνητική ή ελάχιστη ανάπτυξη την επόμενη πενταετία.

Όπως επισημαίνει, οι δυο αυτές κατηγορίες ακινήτων εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά διαθεσιμότητας στο 2,4% και 7,8% αντίστοιχα. Ο Kevin Mofid, επικεφαλής της Savills για τα βιομηχανικά ακίνητα υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση τα βιομηχανικά ακίνητα θα συνεχίσουν να εμφανίζουν ανάπτυξη. Ειδικότερα, το Λονδίνο εξακολουθεί να έχει ιστορικά χαμηλά στα ποσοστά κενών θέσεων και η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται».

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!