Αυτές είναι οι κορυφαίες Startups στο Λονδίνο σήμερα

Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να βιώνει μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές «αναταραχές» στην ιστορία του, δεν παύει όμως να διαθέτει μια κορυφαία τεχνολογική σκηνή που παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τις επενδύσεις τεχνολογίας, μετά την Ινδία, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Μάλιστα το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι τεχνολογικές startups στη Βρετανία προσέλκυσαν περισσότερες ξένες επενδύσεις απ’ ό,τι έκαναν σε όλο το 2018, ξεπερνώντας οικονομίες όπως αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας, με σημαντική μάλιστα διαφορά.

Φυσικά, μιλώντας για Ηνωμένο Βασίλειο το μυαλό μας κατευθείαν πηγαίνει στο Λονδίνο, ένα από τα πιο δυναμικά tech hubs που φιλοξενεί σήμερα μερικές από τις πιο «καυτές» startups. Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες που αξίζει να παρακολουθεί κανείς, σύμφωνα με το Wired:

Five AI

Η FiveAI ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και κατασκευάζει την εναλλακτική λύση για το επιβατικό αυτοκίνητο. Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τα αυτοκίνητά της στο Millbrook Proving Ground στο Bedfordshire, το 2016. Το 2018 ξεκίνησε την πρώτη αυτόνομη διαδρομή εξυπηρέτησης «end-to-end» μεταξύ του σταθμού Flitwick και του Millbrook. Από τον Απρίλιο του 2019, δοκιμάζει το αυτόνομο όχημα της στους δρόμους του Λονδίνου. Η FiveAI έχει σηκώσει μέχρι σήμερα σχεδόν 30 εκατ. δολάρια.

Beautystack

Η Beautystack ιδρύθηκε το 2017 και είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας και κρατήσεων που δίνει στους ανεξάρτητους επαγγελματίες της ομορφιάς τα εργαλεία που χρειάζονται για τη διαχείριση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, την υποστήριξη πελατών και τις κρατήσεις. Τον Μάιο του 2019 η εταιρεία σήκωσε 4 εκατ. δολάρια από την Index Ventures.

LabGenius

Η LabGenius είναι μια biotech startup που δημιουργεί το σύστημα EVA, τον πρώτο αυτόνομο επιστήμονα στον κόσμο. Το EVA χρησιμοποιεί την AI για να προβλέψει ποιες μεταλλάξεις έχουν το σωστό βιολογικό σχεδιασμό και «τρέχει» τα δικά της πειράματα, μαθαίνοντας μέσα από τα αποτελέσματα που βγάζει. Η startup έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 3,6 εκατ. δολάρια και έχει υπογράψει συμβόλαια με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Karakuri

Η Karakuri έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ που ονομάζεται Marley το οποίο μπορεί να μπορεί να παρασκευάσει έως και 120 γεύματα ανά ώρα, το καθένα με διαφορετικό με το μέγεθος και θρεπτικό περιεχόμενο. Στόχος της εταιρείας είναι να αλλάξει την αγορά έτοιμων γευμάτων. Μέσα στον Μάιο, η Karakuri εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 7 εκατ. λιρών.

Vidsy

Η Vidsy, που ιδρύθηκε το 2015, έχει ένα δίκτυο 5.000 δημιουργών σε 70 χώρες, το οποίο παράγει υψηλής ποιότητας διαφημίσεις βίντεο για μάρκες όπως οι Sky, L’Oreal, Vodafone, Netflix και Amazon. Οι δημιουργοί μπορούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στη ζήτηση που υπάρχει στην πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν λαμβάνουν μόνο ένα βίντεο, αλλά μια ποικιλία από την οποία μπορούν να δοκιμάσουν και να διαλέξουν.

Wagestream

Η Wagestream λάνσαρε ένα μοντέλο πληρωμής υπαλλήλων on demand το 2017 το οποίο πέτυχε αμέσως. «Θεωρήσαμε ότι αυτή η νέα ευέλικτη προσέγγιση στο εισόδημα δεν είχε απλώς τεράστια οφέλη για τον εργοδότη, καθώς θα ενίσχυε την πρόσληψη, την αφοσίωση του προσωπικού και γενικά θα ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να αναλάβουν πρόσθετες βάρδιες αλλά θα βελτίωνε επίσης την οικονομική ζωή των Βρετανών εργαζομένων», δηλώνει ο Peter Briffett, CEO συνιδρυτής της Wagestream, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα από μια πιλοτική δοκιμή αντίστοιχου μοντέλου πληρωμής από τη Walmart.

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!