Τροπολογία για το επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων στο Ελληνικό

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργούσε η απαγόρευση κατασκευής ψηλών κτιρίων, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού έδωσε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση του ν.4611/2019» του υπ. Οικονομικών.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η τροπολογία η διάταξη με την οποία δεν επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού δεν εφαρμόζεται:
α) Ως προς το τμήμα του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού που έχει πρόσωπο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.
β) Ως προς τμήματα υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος των τμημάτων αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση

Τη ρύθμιση ανέμενε με ενδιαφέρον η αγορά καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα χωροθέτησης στο ψηλό κτήριο το οποίο έχει πρόσωπο επι της Λ. Ποσειδώνος στην περιοχή που θα αναπτυχθεί το καζίνο με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον θέμα εφαρμογής των επιχειρηματικών σχεδίων των υποψήφιων επενδυτικών σχημάτων
ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!