Ασφαλιστική αγορά: Μεγάλη η ανάγκη από συνέδρια τύπου GAMA

Τα τελευταία 5 χρόνια τα σεμινάρια – συνέδρια εκπαιδευτικού περιεχομένου στην Ασφαλιστική Αγορά από ορισμένους οργανισμούς όπως η GAMA έχουν εξελιχθεί στο απόλυτο «talk of the town». Μια πετυχημένη συνταγή που δείχνει ξεκάθαρα την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για σωστή, ποιοτική εκπαίδευση στους κόλπους της διαμεσολάβησης.

Τώρα δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη; Όχι. Πάντα υπήρχε. Τώρα «ωρίμασε», αν θέλετε, στο μυαλό των διαμεσολαβητών η προστιθέμενη αξία που προσφέρουν αυτά τα συνέδρια. Μια υπηρεσία που αντικειμενικά έλειπε από την αγορά μας από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Μωράκης ο οποίος τις περασμένες δεκαετίες κάλυπτε τόσο ο ίδιος με τα σεμινάριά του αλλά και οι ομιλητές διεθνούς επιπέδου που προσκαλούσε στη χώρα μας για να «ντοπάρουν» τους «ζωικούς» ασφαλιστές κυρίως του agency των ασφαλιστικών εταιρειών.

Πλέον «αυτού του τύπου» τα συνέδρια έχουν πάρει διαστάσεις. Τα έχουν αγκαλιάσει το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών και συμμετέχουν όχι μόνο διαμεσολαβητές των agency αλλά η πλειονότητα του κλάδου. Το όραμα των Δημήτρη Γαβαλάκη & Κλέαρχου Πεφάνιου που «προσγείωσαν» την GAMA Hellas στην αγορά μας, συνεχίζουν επάξια σήμερα οι Ιωάννης Τοζακίδης (πρόεδρος ΠΣΣΑΣ) και Αθανάσιος Κατσιγιάννης (Πρόεδρος GAMA) με το φετινό συνέδριο να σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών.

Ένα σερί πετυχημένων συνεδρίων που οι Ασφαλιστικές Εταιρείες αναγνωρίζουν με τις χορηγίες τους και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές με τις συμμετοχές τους.

Τι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερη την ήδη πετυχημένη συνταγή; Η συμμετοχή στο cast των ομιλητών και Ελλήνων πετυχημένων manager και συντονιστών της Ασφαλιστικής αγοράς με την προϋπόθεση όμως ότι η αγορά μας είναι έτοιμη να ακούσει συμβουλές από έναν «ανταγωνιστή» επί της ουσίας χωρίς να τον κριτικάρει για το «με ποια εταιρεία συνεργάζεται» ή γενικά το επαγγελματικό του background.

Ένας ωραίος συνδυασμός συμβουλών & προσωπικών εμπειριών από καταξιωμένους Ασφαλιστές και επαγγελματίες του εξωτερικού (βλέπε Rick Pitino & Christopher Noonan) με λύσεις και μεγαλύτερη προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα από Έλληνες manager και συντονιστές που γνωρίζουν εις βάθος τις ευκαιρίες και τα προβλήματα του κλάδου.

Food for thought για του χρόνου.

του Νίκου Μωράκη
insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!