Στρατηγικός επενδυτής-σύμμαχος στην Creta Farms

Συμφωνία με στρατηγικό Έλληνα επενδυτή που αναμένεται να εισφέρει εώς 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms δηλώνει πως έχει κλείσει ο μεγαλομέτοχος και, μέχρι πρότινος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε σχετική συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 24 Ιουνίου , ο εν λόγω επενδυτής θα ανακοινωθεί άμεσα στις πιστώτριες τράπεζες, με την πρόθεση επένδυσης του να αποδεικνύεται με την επίδειξη Letter Of Intent. Προϋπόθεση για την επένδυση, όπως σημειώθηκε στην συνέντευξη Τύπου, είναι την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Creta Farms να την διατηρεί ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

«Οι τράπεζες θα εμπιστευθούν αυτόν που θα τους δώσει τη λύση για να διασφαλίσουν τα χρήματά του» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης και τόνισε πως δεν είναι αρνητικός στα αιτήματα που έχουν θέσει τα πιστωτικά ιδρύματα για την εταιρεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται η τοποθέτηση CRO και CFO, η παρουσία εκπροσώπου των τραπεζών στο Δ.Σ. της εισηγμένης, η επιστροφή των σημάτων και των πατεντών από την κυπριακή Novaplot στην μητρική, αλλά και η πραγματοποίηση διαχειριστικού έλεγχος σε βάθος 15ετίας στην εταιρεία.

Δήλωσε, μάλιστα πως πως έχει καταθέσει ο ίδιος αίτημα διαχειριστικού ελέγχου στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, με την ιδιότητα του μετόχου της Creta Farms. Επιπλέον ενημέρωσε ότι έχει παρουσιάσει το 5ετές Business Plan ανάκαμψης της επιχείρησης, το οποίο προβλέπει σε βάθος χρόνου τζίρο 170 εκατ. ευρώ, EBITDA 30 εκατ. ευρώ, αλλά και επιχειρησιακές επεκτάσεις στο εξωτερικό.

O κ. Δομαζάκης έκανε λόγο για ενδείξεις σοβαρής κακοδιαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια εκ μέρους του αδελφού του και επίσης βασικού μετόχου της εταιρείας καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της εισηγμένης επιχείρησης, ενώ σημείωσε πως η Creta Farms αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αυτή την περίοδο, μετά και την αποπομπή του ίδιου από την διοίκηση της. Υποστήριξε πως ενώ η εταιρεία χρειάζεται 750 τόνους αποθεμάτων κάθε εβδομάδα, τώρα διαθέτει μόλις 500 και πλέον παρατηρούνται ελλείψεις σε προϊόντα της αλλαντοβιομηχανίας τόσο στο σούπερ μάρκετ όσο και στον κλάδο της εστίασης. Όπως ανέφερε εάν αυτό συνεχιστεί η βιωσιμότητα της Creta Farms θα τεθεί εν αμφιβόλω.

Τέλος ανέφερε πως έχει καταθέσει αγωγές κατά της νομιμότητας αποπομπής του από τη θέση του CEO, αλλά και κατά των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, ζητώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 26 Ιουνίου πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Σε αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί και το πόρισμα της PWC σχετικά με τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ότι είχε δανείσει στην εταιρεία. Σύμφωνα, πάντως, με τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας, η ελεγκτική έχει καθυστερήσει σημαντικά καθώς όπως υποστηρίζει έχει εδώ και καιρό στην διάθεση της τις αποδείξεις των τραπεζικών καταθέσεων που είχε πραγματοποιήσει.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!