Apple, Google και Facebook επενδύουν στην έρευνα στα ζώα για την AI!

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Facebook, Google, προσλαμβάνουν ερευνητές που ασχολούνται με έρευνες ζώων, σε μια προσπάθεια να επισπεύσουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η βιομηχανία της τεχνολογίας κυνηγάει αυτό που είναι γνωστό ως Artificial General Intelligence, ή AGI. Ο τελικός στόχος είναι μια λειτουργική μηχανή με «αισθήματα», που να μπορεί να καταλάβει τα πράγματα από μόνη της και να έχει ανεξάρτητες επιθυμίες, χωρίς να στηρίζεται σε ανθρώπους για να την εκπαιδεύσουν.

Τα ζώα παίζουν εδώ και χρόνια σημαντικό ρόλο στην προώθηση της εταιρικής επιστήμης, ιδιαίτερα για ιατρικές θεραπείες. Όμως, εδώ, συντελείται ένα «άλμα» και τα ζώα πλέον χρησιμοποιούνται για τελείως διαφορετικό σκοπό. Ερευνητές μελετούν ποντίκια, πουλιά και ψάρια και προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο που αντιδρούν σε διαφορετικά ερεθίσματα, προσαρμόζονται σε νέα περιβάλλοντα ή ακόμα και την «ανατομία» της φωνής τους, προκειμένου να «περάσουν» αυτές τις πληροφορίες σε μηχανές και ρομπότ.

Αρκετές εταιρείες, πέραν των Facebook, Apple, Google, μάχονται και ανταγωνίζονται για να δημιουργήσουν διασυνδέσεις εγκεφάλου-υπολογιστή. Η Neuralink Corp του Elon Musk, είναι μία από αυτές, ενώ άλλη μία είναι η Kernel, του δισεκατομμυριούχου Bryan Johnson. Ερευνητές συμβουλεύουν αυτές τις Startups σε όλα τα θέματα, και παίρνουν επταψήφιους μισθούς γι’ αυτό. Πέραν του μισθού, οι ίδιοι οι επιστήμονες στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα καθώς, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν πιο δημιουργική δουλειά.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!