Amazon Pay: Οι φωνητικές πληρωμές θα φέρουν «επανάσταση» στο εμπόριο

Ο Patrick Gauthier, Αντιπρόεδρος της Amazon Pay, δήλωσε ότι οι φωνητικές πληρωμές μέσω ψηφιακών βοηθών θα φέρουν «επανάσταση» στον τομέα των πληρωμών, με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι η τεχνολογία αυτή αποτελεί μια «νέα εποχή για το εμπόριο. Μοιάζει με αυτό που συνέβη πριν περίπου 10 χρόνια με τα κινητά ή ακόμα και πριν 20 χρόνια με το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Το Homepod της Apple, το Home της Google και το Echo της Amazon σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με το eMarketer. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πανταχού παρούσα, ο Gauthier λέει ότι η «στροφή» προς το «φωνητικό εμπόριο» μέσω φωνητικών εντολών είναι αναπόφευκτη.

Οι σύμβουλοι στρατηγικής OC&C προέβλεψαν πέρυσι ότι οι «έξυπνοι βοηθοί – ομιλητές» θα αποτελέσουν την ώθηση για αυτό το βήμα. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο κλάδος θα ξεπεράσει τα 40 δισ. δολάρια το 2022, σημειώνοντας αύξηση 2 δισ. δολαρίων. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το φωνητικό εμπόριο θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 80 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Ο Gauthier είπε ότι μέσω μιας έρευνας, η Amazon Pay διαπίστωσε ότι περίπου το 40% των ανθρώπων θα χρησιμοποιούσαν «φωνητικούς βοηθούς» κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών. «Οι δυνατότητες είναι εκπληκτικές», δήλωσε. «Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε και να καταλάβουμε για τη σωστή χρήση τους».

Εντούτοις, αυτό που μπορεί να «κρατήσει πίσω» τους καταναλωτές είναι οι πιθανοί κίνδυνοι ασφαλείας. Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων από την Amazon Pay δήλωσε ότι η ασφάλεια και η προστασία των οικονομικών στοιχείων ήταν η πιο σημαντική ανησυχία τους.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!