ΜΟΒΙΑΚ: Ένα Success Story... 42 ετών!

Πως από τις εγκαταστάσεις 800τ.μ στα Καθιανά Ακρωτηρίου Χανίων για Παραγωγή και Εμφιάλωση Ασετιλίνης έφτασε σήμερα να είναι παγκόσμια δύναμη και να έχει συνολικά πάνω από 42.000 μ2 εγκαταστάσεις.

Όραμα του Εμμ. Σβουράκη (πρεσβ.) για μια εταιρία με ολική ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών

Ήταν Απρίλιος του 1977 όταν ο ιδρυτής της ΜΟΒΙΑΚ Εμμανουήλ Σβουράκης (πρεσβ.) σύστησε την Ομόρρυθμη Εταιρία. Η εταιρία είχε άμεση απήχηση κυρίως στην Κρήτη και η δραστηριότητα βασίστηκε για δεκαετίες σε 3 άξονες:
  • MOBIAK Gas: Παραγωγή και Εμφιάλωση Ιατρικών Βιομηχανικών Αερίων
  • MOBIAK Firefighting equipment: Συναρμολόγηση & Εμπορία Πυροσβεστήρων
  • MOBIAK Care: Εισαγωγή και Εμπορία Ιατρικού Εξοπλισμού και Προϊόντων Home Care



Το πέρασμα στη δεύτερη γενιά και η ανάληψη της διαχείρισης από τον υιό Μ. Σβουράκη (νεότ.)

Ο συνεχιστής του οικοδομήματος της ΜΟΒΙΑΚ Μανώλης Σβουράκης (νεότ.), έβαλε την εταιρία σε «ράγες» παγκόσμιων προδιαγραφών με ενέργειες όπως:
  • Επένδυση τόσο σε μηχανήματα όσο και προσωπικό
  • Ρομποτική γραμμή παραγωγής πυροσβεστήρων 200 τεμάχια/ώρα
  • Παραγωγή Συστημάτων Κατάσβεσης πιστοποιημένα από διεθνής φορείς
  • Πιστοποιημένα Αυτόματα πυροσβεστικά συγκροτήματα (Fire Pumps)
  • Έντονη Εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 70 χώρες



Η Επένδυση των 7.000.000 ευρώ

Tο 2018 παρά την οικονομική κρίση, η ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και μερικές πραγματικά μεγάλες και στρατηγικής σημασίας επενδύσεις μπήκαν σε πορεία υλοποίησης.

Η εταιρία προέβη σε αγορά οικοπέδων 26 στρεμμάτων στα Καθιανά Ακρωτηρίου, στα Χανιά της Κρήτης επεκτείνοντας τις κεντρικές εγκαταστάσεις της. Στα νέα οικόπεδα, κατασκευάζονται νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν πρόσθετη σύγχρονη ρομποτική γραμμή συναρμολόγησης πυροσβεστικού εξοπλισμού και νέα γραμμή αυτόματης συσκευασίας προϊόντων και παλετοποίησης παραγγελιών.

Στις νέες αυτές κτιριακές υποδομές συνολικής επιφάνειας 3.000m2 θα προστεθεί κέντρο διανομής και αποθηκευτικός χώρος προϊόντων. Παράλληλα θα στεγαστούν σύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης (training center), κέντρου εκδηλώσεων και συνεδριακού χώρου.

Η επένδυση εκτιμάται στα 7 εκ. ευρώ, πλέον του κόστους αγοράς οικοπέδων και χρηματοδοτείται με ιδία κεφάλαια.

Η συγκεκριμένη επένδυση φέρνει ακόμα πιο κοντά τη ΜΟΒΙΑΚ στις ελίτ του χώρου παγκοσμίως, κάτι που αποτελούσε όνειρο του ιδρυτή και οραματιστή της εταιρίας.

Η προσωπική επιλογή των στελεχών και η επένδυση στο προσωπικό

Ενώ η εταιρία συνεχίζει να επενδύει με αμείωτους ρυθμούς σε μηχανήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, δεν παραμερίζει τον ανθρώπινο παράγοντα και αυξάνει διαρκώς το προσωπικό δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι παραπάνω από 140 άτομα και πλήρως καταρτισμένο. Όπως δηλώνει ο σημερινός πρόεδρος Μ. Σβουράκης: «Επιλέγω προσωπικά τις προσλήψεις μία προς μία, διότι η ΜΟΒΙΑΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια».

Το τετράπτυχο της εταιρείας: Ποιότητα, Ποικιλία, Ανταγωνιστικές Τιμές και Άμεση Παράδοση συνέβαλλε τα μέγιστα στην αλματώδη πρόοδο και η επιτυχημένη πορεία εξακολουθεί στηρίζεται σε αυτά.

Η ΜΟΒΙΑΚ μετά από 42 χρόνια λειτουργίας παραμένει πιστή στις θεμελιώδης αξίες της, οι οποίες αποτυπώνονται και στο μότο της εταιρίας.

Αξία στην ασφάλεια, Επένδυση στη Ποιότητα!


πηγή: epixeiro.gr



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!