Ξανά στο προσκήνιο οι συζητήσεις ομίλου Olympia και Media Markt

Μπορεί το θέμα να είχε "παγώσει", αλλά όπως όλα δείχνουν, οι συζητήσεις μεταξύ του ομίλου Olympia και του Media Markt βρίσκονται πλέον, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληγές σε διαδικασία "ξεπαγώματος".

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο πλευρές φαίνεται πως έχουν κάτσει, εκ νέου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την πλευρά του ομίλου Olympia να είναι σε ισχυρότερη θέση, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ, καθώς η πλευρά των Γερμανών δεν φαίνεται να θέλει να επενδύσει άλλο στην Ελλάδα έχοντας επιλέξει σε αυτή τη φάση "αμυντική διάταξη" προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα και ταυτόχρονα να περιορίσει τις ζημιές.

Σημειώνεται πως σήμερα η Media Markt διαθέτει 12 φυσικά καταστήματα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, ενώ παράλληλα διαθέτει και ένα διαδικτυακό κατάστημα (eshop). Βεβαίως αξίζει να τονισθεί πως η Ελλάδα, μια από τις 13 συνολικά χώρες, με δίκτυο 800 καταστημάτων, που η Media Markt έχει παρουσία στην Ευρώπη σήμερα, αποτελεί τη μοναδική χώρα που ο γερμανικός όμιλος "γράφει" ζημιές!

Σε ότι αφορά τις συνομιλίες μεταξύ ομίλου Olympia και Media Markt φαίνεται πως σε αυτή τη φάση να προκρίνεται το "σενάριο" της απορρόφησης από το αντίστοιχο δίκτυο του Public με την ταυτόχρονη διείσδυση των καταστημάτων Public σε νέα πεδία δραστηριοποίησης, όπως αυτό των λευκών συσκευών που σήμερα δεν έχει παρουσία.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως το σημερινό δίκτυο καταστημάτων της Media Markt μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό αυτού των Public απορροφώντας κάποιους κωδικούς και φυσικά ταυτόχρονα να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε κοινούς κωδικού (βλέπε υπολογιστές και τηλεοράσεις).

Αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση Καραφωτάκη

Ταυτόχρονα όμως αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση, χθες, της αποχώρησης από τις τάξεις του ομίλου Olympia, από την θέση του αντιπροέδρου, του Κώστα Καραφωτάκη ο οποίος επί σειρά ετών ήταν το δεξί χέρι του Πάνου Γερμανού. Κύκλοι, προσκείμενοι, στην ιεραρχία του ομίλου Olympia κάνουν λόγο για σοβαρή διατάραξή στις σχέσεις των δύο πλευρών! Βεβαίως η ανακοίνωση του ομίλου ήταν εξόχως καθησυχαστική επ’ αυτού, αλλά τα δεδομένα είναι δεδομένα!

emea.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!