Αναγέννηση δεκάδων επαγγελμάτων έφερε το Airbnb!

"Eάν δεν είχε εξαπλωθεί το φαινόμενο του Airbnb αυτή την στιγμή θα ήμουν άνεργος και εγώ και η γυναίκα μου και δεν θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας", αναφέρει τεχνίτης οικιακών συσκευών σε γειτονιά της Αθήνας.

"H κίνηση στο μαγαζί πριν μια εξαετία είχε υποχωρήσεις δραματικά. Τα έξοδα δεν έβγαιναν με τίποτα. Είμαστε έτοιμοι να το κλείσουμε, μέχρι που είδαμε μια αλλαγή στην τάση. Τα διαμερίσματα που νοικιαζόντουσαν μέσω Airbnb είχαν ανάγκη συντήρησης και επισκευών στις οικιακές συσκευές. Τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Προσλάβαμε και δύο υπαλλήλους", μας αναφέρει, εκφράζοντας τον φόβο του ότι εάν τεθούν περιορισμοί από την πολιτεία, θα γυρίσουμε πίσω στην ίδια κατάσταση.

Δεν είναι ο μόνος. Χιλιάδες επαγγελματίες από διάφορα επαγγέλματα σώθηκαν κυριολεκτικά από την ανάπτυξη του Airbnb και σήμερα αναπτύσσουν δραστηριότητες και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Aρχιτεκτονικά γραφεία, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρίες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, καταστήματα τροφίμων, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, κέντρα εστίασης, βλέπουν τον τζίρο τους να "εκτοξεύεται" λόγω αναγκών που συνδέοντα με Airbnb, που σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα επιβίωναν.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς που συνδέονται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις η επιβολή περιοριστικών μέτρων θα είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση και θα θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Yπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 125.000 σπίτια και στις 13 περιφέρειες της χώρας, έναντι 95.000 σπιτιών περίπου το 2017 και 56.000 περίπου το 2016 ήταν διαθέσιμα προς ολιγοήμερη ενοικίαση μέσα από τις πλατφόρμες του Airbnb.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!