Telegraph: Η Ρωσία σχεδιάζει επένδυση $10 δισ. σε bitcoin

Η Ρωσία ετοιμάζεται να επενδύσει σε bitcoin για να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με Ρώσο οικονομολόγο ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Όπως μεταδίδει η Daily Telegraph, ο Βλάντισλαβ Γκίνκο, δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση κάνει βήματα για να περιορίσει τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν πλήξει το ρωσικό ρούβλι, αντικαθιστώντας κάποια από τα αποθέματα της σε δολάριο με το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Ο κ. Γκίνκο πιστεύει ότι η απόφαση της Ρωσίας να επενδύσει στο bitcoin είναι μια κίνηση για να «προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα» λόγω των πιθανών προβλημάτων «σε πληρωμές σε δολάριο για ρωσικό πετρέλαιο και αέριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο η επένδυση μπορεί να ανέρχεται στα 10 δισ. δολάρια.

Ο Ρώσος οικονομολόγος εκτιμά πως το bitcoin και η ευρύτερη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων αντιστοιχούν πλέον στο 8% του ΑΕΠ της Ρωσίας.

Η επένδυση για την ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας με bitcoin μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και τον Φεβρουαρίου, υποστήριξε ο κ. Γκίνκο.

«Η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα για να διαφοροποιήσει τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα με bitcoin, καθώς η Ρωσία αναγκάζεται από τις κυρώσεις να ξεφορτώνεται αμερικανικά κρατικά ομόλογα και να δέχεται πίσω αμερικανικά δολάρια» σημείωσε.

«Οι κυρώσεις αυτές και η βούληση να υιοθετήσει σύγχρονες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες οδήγησαν τη Ρωσία στο δρόμο της επένδυσης των αποθεμάτων της στο bitcoin» πρόσθεσε.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!