Κρυπτονομίσματα: Οι τεχνικοί δείκτες λένε «buy»

Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων που αναζητούν μια νέα αρχή το 2019 «καλωσορίστηκαν» από ενθαρρυντικά τεχνικά σινιάλα.

Ο δείκτης GTI Vera Convergence Divergence (Σύγκλιση Απόκλιση) δείχνει πως οι τοποθετήσεις επενδυτών στο Bitcoin βρίσκονται στο μεγαλύτερο σερί τους εδώ και έξι μήνες. Εάν οι αγορές συνεχιστούν όπως τις τελευταίες 13 μέρες, το Bitcoin και η παρέα του ενδέχεται να δουν μια σημαντική άνοδο στις τιμές, μετά και την ετήσια πτώση 74% του 2018, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη.



«Συνήθως το καλύτερο πράγμα να κάνει κανείς τώρα είναι να αγοράσει φθηνά και να πουλήσει ακριβά. Αν βασιστούμε στην τεχνική ανάλυση, μπορούμε πολύ εύκολα να δούμε στο γράφημα πως είμαστε πολύ πιο κοντά στον πάτο τώρα, από ότι είμαστε στην κορυφή», σημειώνει ο Mati Greenspan, επικεφαλής αναλυτής αγορών στο eToro του Τελ Αβίβ.

«Βλέπω έναν κλάδο που αναπτύσσεται με πολύ γοργό ρυθμό, με εταιρείες που ασχολούνται με κάποιο τρόπο με το Bitcoin και την τεχνολογία blockchain να προσλαμβάνουν προσωπικό με αυξημένο ρυθμό» τονίζει ο Greenspan. «Βλέπουμε νέα projects να υλοποιούνται. Βλέπουμε συνεχώς ισχυρές ενδείξεις πως οι άνθρωποι εισχωρούν όλο και περισσότερο σε αυτήν την αγορά.

Αντίστοιχα, ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto, ο οποίος μελετά τα κυριότερα κρυπτονομίσματα, είναι στο ισχυρότερο αγοραστικό σερί του (σινιάλο «buy») από το τελευταίο ανοδικό ράλι του Σεπτεμβρίου, με το Ethereum, το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα να ηγείται της ανόδου.

Ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε έως και 10% την Τετάρτη, ενώ το Ethereum περισσότερο από 11%. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει πλέον ενισχυθεί περισσότερο από 80% από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και έπιασε ιστορικό χαμηλό.



Από μεριάς του ο McGlone, αναλυτής του Bloomberg, υποστηρίζει πως η άνοδος της Τετάρτης ίσως να σχετίζεται με το κλείσιμο φορολογικού έτους και τον περιορισμό των πωλήσεων (και κατ' επέκταση κερδών που φορολογούνται μετά τις ρευστοποιήσεις).

Ο περιορισμός αυτών των πωλήσεων είναι ένας καλός λόγος για την τελευταία άνοδο. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει η ανοδική αυτή αντίδραση σε αυτήν την κατά τα άλλα μακροπρόθεσμη bear market (πτωτική αγορά με καθοδική τάση)», καταλήγει ο αναλυτής.

Του Γιάννη Τσιρογιάννη
newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!