Καινοτομία σε Ενέργεια και Μεταφορές

Στις 31 Ιανουαρίου 2019 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition που φέτος διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά – ένας διαγωνισμός που έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για την νέα και την νεανική επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα, ο φετινός διαγωνισμός έχει και μια καινοτομία – μια νέα θεματική ενότητα (track) για τους διαγωνιζόμενους. Η θεματική αυτή ενότητα “Energy & Mobility”, οργανώνεται σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και αφορά την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες σε Ενέργεια και Μεταφορές. Η νέα αυτή θεματική ενότητα –σύμφωνα με τους διοργανωτές- «θα παρουσιαστεί παράλληλα με τη γενική θεματική κατηγορία τεχνολογικής καινοτομίας που λειτουργεί επί σειρά ετών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να συνεργαστούν με ειδήμονες ενός εστιασμένου και ιδιαίτερα απαιτητικού κλάδου».

Σε ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών διαβάζουμε: «Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία μέσω της ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων (business skills workshops), αλλά και να λάβουν έμπρακτη καθοδήγηση (mentoring) από επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα διερευνήσουν τις δυνατότητες νέων συνεργασιών που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων και η προβολή τους διεθνώς, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στην δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece που περιλαμβάνει περισσότερα από 90 ελληνικά startups που έχουν ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα τα προηγούμενα έτη, καθώς και σε ένα συνολικότερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα την Βοστώνη των Η.Π.Α. Παράλληλα, οι νικητές θα κατακτήσουν έπαθλα και υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους».

του Κώστα Τσαούση
newmoney.gr



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!