Μαζικές επενδύσεις από Κίνα και Τουρκία προσελκύει η Σερβία

Επενδύσεις από Κίνα και Τουρκία θα ολοκληρωθούν άμεσα στην περιοχή Cuprijia της Σερβίας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής σε συνέντευξη τύπου. Πιο συγκεκριμένα η Κινεζική βιομηχανία πλαστικών κόκκων Zhong Qiao Nengyuan Keji και το τουρκικό εργοστάσιο της Feka Automotive ξεκίνησαν φέτος την κατασκευή εργοστασίων στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Cuprijia, Ninoslav Eric, η Zhong Qiao σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή πλαστικών κόκκων στην Cuprija μέσω μιας διαδικασίας ανακύκλωσης, ενώ η Feka Automotive βρίσκεται στην διαδικασία τεκμηρίωσης του έργου για το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο της κινεζικής εταιρείας θα λειτουργήσει στις πρώην εγκατάστασης της σερβικής βιομηχανίας Velmortrans η οποία οδηγήθηκε σε λουκέτο λόγω χρεών.

Επιπλέον, η σερβική εταιρεία Eurofiber, η οποία ανήκει στην Κινεζική Prosperity Industrial Corporation με έδρα το Χονγκ Κονγκ, σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή καλτσών στην Cuprija σε συνεργασία με άλλη κινεζική εταιρεία, πρόσθεσε ο δήμαρχος κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του.

Οι κινεζικές επενδύσεις στην περιοχή έρχονται σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας αξιωματούχων της Cuprija στην Κίνα και την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των αρχών της πόλης με την κομητεία Shuyang που βρίσκεται στην βόρεια επαρχία Jiangsu της Κίνας για προσέλκυση επενδύσεων.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!