Στα 650 εκατ. η προσφορά της Hannover Re για την Εθνική Ασφαλιστική

Η προσφορά της Hannover Re για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής κυμαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στα 650 εκατ. ευρώ και συνοδεύεται από δεσμευτικούς όρους, όπως το ότι ένα ποσοστό γύρω στο 10% του εν λόγω κεφαλαίου να δοθεί σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Η προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική πραγματοποιήθηκε από τη θυγατρική της Hannover Re από την Άπω Ανατολή και όχι από τα κεντρικά του ομίλου, ενώ σε πολύ μικρό ποσοστό στην πρόταση συμμετέχει και η ΕΧΙΝ.

Το ύψος του ποσού αναμένεται να επηρεαστεί από τα αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ιαπωνικη εταιρεία που συμμετέχει στο σχήμα αλλά η βρετανική Leadenhall Capital Partners LLP με έδρα το Λονδίνο, η οποία επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στην επένδυση σε ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές. Η εν λόγω εταιρεία Ιδρύθηκε το 2008 και είναι μια κοινοπραξία της MS Amli.

Ανοιχτό παραμένει και το σενάριο της λύσης IPO ωστόσο όσο δεν υπάρχει από την πλευρά της DG Comp χρονική παράταση το σενάριο αυτό απομακρύνεται.

insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!