ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

To deal Κυριακού - Milovanovic σε Σερβία και Μαυροβούνιο

O Σέρβος επιχειρηματίας Srdjan Milovanovic εμφανίζεται να είναι ο αγοραστής, έναντι 180 εκατ. ευρώ, του χαρτοφυλακίου των εταιρειών του ομίλου Antenna σε Σερβία και Μαυροβούνιο.

Oπως μεταφέρουν σερβικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τον όμιλο Antenna νωρίτερα σήμερα, αφορά σε δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό στη Σερβία, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας (PRVA TV Crna Gora) και ένα ραδιοφωνικό σταθμό .

Oι πληροφορίες από τη Σερβία αναφέρουν πως αγοραστής του χαρτοφυλακίου του ελληνικού ομίλου στις δύο αυτές χώρες είναι ο επιχειρηματίας Srdjan Milovanovic, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Kopernikus Technology, του δεύτερου μεγαλύτερου παρόχου συνδρομητικής τηλεόρασης στη Σερβία, μαζί με τον αδελφό του Zvezdan Milovanovic, ο οποίος είναι σήμερα ηγετικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης στη Σερβία (SNS - Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα).

H Kopernikus Technology πριν από λίγες εβδομάδες αποκτήθηκε από την την Telekom Serbia έναντι 190 εκατ.ευρώ. Πωλητής ήταν η Abris Capital Partners που είχε αποκτήσει την Kopernikus Technology στα τέλη του 2016.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Srdjan Milovanovic τόνισε πως στόχος της εξαγοράς είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των assets που αποκτήθηκαν και η επέκταση της τηλεοπτικής πλατφόρμας στις δύο χώρες. Η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου Αntenna στις δύο χώρες τελεί υπό την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Yπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Antenna εισήλθε στην αγορά της Σερβίας το 2009 εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch. To κανάλι είχε μερίδιο αγοράς 4% και υπό την ιδιοκτησία του ομίλου Antenna αναπτύχθηκε σε κυρίαρχο μιντιακό όμιλο της Σερβίας με ηγετικό μερίδιο αγοράς. Παράλληλα, ο Όμιλος Antenna είχε επενδύσει στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας με αποτέλεσμα να καταστεί κυρίαρχος στην τοπική αγορά με περισσότερες από 4.000 ώρες τοπικού προγράμματος.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]