ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Robot – 3D printer έκτισε μια μονοκατοικία 95 τ.μ. στη Γαλλια (video)

Μια ομάδα ερευνητών, επιστημόνων και μηχανικών κατασκεύασε στη Γαλλία με τη βοήθεια ενός εκτυπωτή 3D το πρώτο σπίτι στον κόσμο που στεγάζει μια οικογένεια μέσα σε λίγες ώρες.Για την κατασκευή (εκτύπωση) του σπιτιού των 95 τ.μ. χρειάστηκαν συνολικά 54 ώρες, αλλά οι δημιουργοί του ευελπιστούν ότι θα μειώσουν μελλοντικά τον χρόνο ανέγερσης στις 33 ώρες.

Το σπίτι διαθέτει συνολικά πέντε χώρους: τέσσερα υπνοδωμάτια κι ένα μπάνιο, συρόμενες πόρτες, παράθυρα και ενσωματώνει τεχνολογία που επιτρέπει στους ενοίκους του να ρυθμίζουν μέσω tablet διάφορες λειτουργίες, όπως η θέρμανση.

Οι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν την καινοτόμο διαδικασία BatiPrint 3D, κατά την οποία ένα ρομπότ κατασκεύασε τους καμπυλωτούς τοίχους του σπιτιού, που διατηρούν τη θέρμανση περιορίζοντας την υγρασία.


Τα στάδια κατασκευής

Αρχιτέκτονες και επιστήμονες αναλαμβάνουν σε πρώτη φάση το σχεδιασμό. 

Τα σχέδια αποστέλλονται στη συνέχεια στον εκτυπωτή 3D.

Η ανέγερση γίνεται με την εκτύπωση δύο στρώσεων πολυουρεθάνης - ως μονωτικού υλικού - και μιας στρώσης μπετόν.Οι κινήσεις του ρομπότ ελέγχονται από έναν αισθητήρα λέιζερ, που διαβάζει οδηγίες βάσει του ψηφιακού μοντέλου - σχεδίου του σπιτιού.

Το σπίτι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, του Πανεπιστημίου της Νάντ και ενός τοπικού οικιστικού συλλόγου και θα στεγάσει την πενταμελή οικογένεια του Νορντίν και της Νούρια Ραμντάνι.

Οι δημιουργοί του σπιτιού ελπίζουν ότι μελλοντικά θα φέρει την επανάσταση στην κατασκευαστική διαδικασία.

Το κόστος της ανέγερσης έφτασε τα 176.000 ευρώ.


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!
patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]