O 2ος κύκλος του Αthens Digital Lab

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018 ανακηρύχθηκε η Αθήνα και ένα μερίδιο αυτής της διάκρισης – που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- ανήκει και στο Athens Digital Lab. Το τελευταίο που ιδρύθηκε το 2017 -στο πλαίσιο της υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) από το Athens Partnership με τη συνεργασία της Cosmote, της Νokia και του ΙΣΝ- συνεχίζει την πορεία του, ανοίγει τον 2ο κύκλο και αναζητά και πάλι πρωτότυπες, ψηφιακές λύσεις ''smart city'' στις θεματικές ενότητες: Τουρισμός, Διαχείριση Κρίσεων, Δεδομένα Μετακίνησης, Σχολικές Υποδομές, Καθαριότητα κ. α.

Μάλιστα, το κάλεσμα έχει ήδη δοθεί: «Εσύ τι θα αλλάξεις στην Αθήνα; Διάλεξε μία ή περισσότερες θεματικές που αντιπροσωπεύουν την ιδέα σου και δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό για "smart city" digital solutions!».

Πιο συγκεκριμένα, το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων επιστρέφει με τον δεύτερο ανοιχτό διαγωνισμό και αναζητά πρωτότυπες ψηφιακές ιδέες που αλλάζουν την πόλη.

Μάλιστα, καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες ερευνητών, φοιτητών και όσους ασχολούνται με την τεχνολογία να καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες απαντούν σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της πρωτεύουσας, στοχεύουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, με στόχο να εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις Internet of Things (IoT – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) για έξυπνες πόλεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και υποβάλλονται αποκλειστικά εδώ.

του Κώστα Τσαούση
newmoney.gr