Eπένδυση ενός δισ για την ανάπτυξη μικρών διαμερισμάτων

Επένδυση ενός δισ για την ανάπτυξη μικρών διαμερισμάτων με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις (co-living) σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια ανακοίνωσαν δύο από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες στο real estate

Η Corestate Capital Holding SA, και η Medici Living, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο περίπου 35 ακίνητα και να προσθέσουν επιπλέον 6.000 δωμάτια στο σημερινό χαρτοφυλάκιο της Medici Living που σήμερα φτάνει τα 1.800 δωμάτια.

Οι νέοι που έχουν βρεθεί εκτός αγοράς κατοικίας λόγω υψηλού κόστους στις μεγάλες πόλεις αναζητούν λύσεις στέγασης σε μοντέλα “συγκατοίκησης” όπου μικροδιαμερίσματα που εξασφαλίζουν τον προσωπικό χώρο μεγέθους από 20 έως 35 τ.μ. ομαδοποιούνται γύρω από κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, όπως τραπεζαρίες, σαλόνια, χώρους εργασίας, χώρους πλυντηρίων και γυμναστήρια.

Οι δύο γερμανικές εταιρείες, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να τοποθετηθούν σε υπάρχοντα ακίνητα με κεφάλαια και εξυπηρέτηση χρεών, αλλά και αναπτύσσοντας εντελώς νέα συγκροτήματα αρχικά στην Αυστρία, την Ελβετία, την Ισπανία και την Πολωνία, πέραν των σημερινών ευρωπαϊκών αγορών που ήδη τοποθετείται η Medici Living (Γερμανία, Βρετανία και Κάτω Χώρες).

Κάθε επένδυση θα κυμανθεί από 20 εκατομμύρια έως 60 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Corestate θα είναι υπεύθυνη για επενδύσεις, ανάπτυξη έργων, χρηματοδότηση και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων ενώ η Medici Living στο σχεδιασμό και την διαχείριση των ακινήτων.

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!