Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις σε ενεργειακά έργα στη Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι μας ενώνουν μεγάλες προοπτικές. Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας και αλληλοσεβασμού. Με αυτόν τον τρόπο συζητήσαμε σήμερα με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους επιμέρους κλάδους. Θα συμβάλουν σε αυτό διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν σήμερα.

Δώσαμε μεγάλη βάση στην εμπορική και οικονομική συνεργασία η οποία δείχνει καλή δυναμική, εκτίμησε, σημειώνοντας ότι πέρυσι αυξήθηκε 27% το διμερές εμπόριο και ήδη φέτος ενισχύεται κατά 11%. Οι συνολικές επενδύσεις Ρωσίας και Ελλάδος φτάνουν τα 700 εκατ. δολάρια, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλ. Πούτιν έδωσε έμφαση στις διμερείς επαφές που γίνονται σε διάφορα επίπεδα και έδωσε μεγάλη έμφαση στον χώρο της ενέργειας, όπου όπως είπε, η χώρα του προμηθεύει την Ελλάδα με πάνω από 50% του φυσικού αερίου και 10% του πετρελαίου. Εξετάσαμε την πιθανότητα συμμετοχής ελληνικών εταίρων στα έργα υποδομής για τη μεταφορά αερίου από τη νότια διαδρομή και τις προοπτικές συνεργασίας στην καινοτομία, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος λέγοντας ότι υπάρχουν εταιρείες στη χώρα του που θέλουν να επεκταθούν στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος εκτίμησε ότι φέτος θα έρθουν συνολικά 1 εκατομμύριο επισκέπτες στη χώρα μας και σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε και οι Ελληνες να μπορούν να επισκέπτονται τη Ρωσία.

Σε ότι αφορά τα διεθνή, είπε ότι συζητήθηκαν οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ αλλά και το Κυπριακό, ενώ ολοκληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που έγιναν.

businessnews.gr