Lufthansa: Νέα απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη

H Lufthansa πραγματοποίησε χτες 2 Νοεμβρίου - και έπειτα από 17 χρόνια - την πρώτη πτήση που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Φρανκφούρτη. Σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε κλίμα ενθουσιασμού το Airbus A320 της πτήσης LH1288 Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Κατά την υποδοχή της πτήσης, δύο πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν μια εντυπωσιακή αψίδα από πίδακες νερού, κάτω από την οποία πέρασε το αεροσκάφος μετά την προσγείωση. Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων για την τελετή αναχώρησης της πτήσης LH1289 με προορισμό τη Φρανκφούρτη. Η διοίκηση της Fraport Greece, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Lufthansa, το πλήρωμα, τους επιβάτες και τους υπόλοιπους καλεσμένους, έκοψε την κορδέλα στην πύλη αναχώρησης εγκαινιάζοντας την έναρξη ενός ακόμα σημαντικού δρομολογίου για τη φετινή σεζόν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Πριν την επιβίβαση, περίμεναν τους επιβάτες και τους καλεσμένους παραδοσιακά εδέσματα.

«Aποτελεί μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε μέρα με τη μέρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να εξελίσσεται σε έναν διακομιστικό κόμβο όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και συνολικά για τα Νοτιανατολικά Βαλκάνια. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από στενή συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα με τη Lufthansa. Πλέον, το «Μακεδονία» συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, αυτό της Φραγκφούρτης - το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης - και από εκεί με όλο τον κόσμο.» σημείωσε ο Alexander Zinell CEO, Fraport Greece



«Για όλους εμάς στην οικογένεια της Lufthansa στην Ελλάδα, σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και συγκίνησης. Εγκαινιάζοντας το απευθείας δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη, η Lufthansa αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, αλλά και στον ενεργό ρόλο που μπορεί να παίξει το Αεροδρόμιο Μακεδονία προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εξελίσσεται σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο του Ομίλου Lufthansa.

«H δυναμική του Αεροδρομίου Μακεδονία, σε συνδυασμό με την ομορφιά της Θεσσαλονίκης που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες όλο τον χρόνο, είναι οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν τον Όμιλο Lufthansa στην απόφαση της επανέναρξης της σύνδεσης με τη Φρανκφούρτη», σημείωσε ο Peter Pullem, Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων, Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Lufthansa.