Η Fiat επενδύει περισσότερα από 5€ δισ. στα εργοστάσιά της στην Ιταλία

Η Fiat Chrysler Automobiles NV θα δαπανήσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ στα εργοστάσια της στην Ιταλία, στηρίζοντας τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν αγωνιστεί, επικεντρώνοντας την προσοχή της σε πιο αθλητικά οχήματα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι ιταλικές τοποθεσίες του κατασκευαστή εδώ και χρόνια έχουν αγωνιστεί να λειτουργήσουν με πλήρη παραγωγική ικανότητα, αυξάνοντας το κόστος. Διατηρώντας τα εργοστάσια ανοιχτά και επαναπροσδιορίζοντας την παραγωγή τους, η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να αποφύγει παρόμοια πολιτική αντίδραση σε ό, τι αντιμετωπίζει η General Motors Co. αφού αποφάσισε να κλείσει αρκετές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Αμερική.

Η επένδυση που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2021 θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο της Fiat για την κατασκευή ενός συμπαγούς SUV Alfa Romeo στο εργοστάσιο του Pomigliano, πατρίδα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ιταλίας, Luigi Di Maio, και ενός Fiat 500 στο εργοστάσιο Mirafiori του Τορίνο.

Επιπλέον, ένα δεύτερο μοντέλο της Jeep θα κατασκευαστεί στη νότια Ιταλία για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για SUV. Η επένδυση θα απορροφήσει πάνω από το 11% των συνολικών συνολικών δαπανών της Fiat ύψους 8,7 δισ. ευρώ για τις γενικές επισκευές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ιταλία.

Ο Pietro Gorlier, διευθύνων σύμβουλος της Fiat στην Ευρώπη, δήλωσε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει 13 νέα μοντέλα ή μοντέλα που έχουν αντικατασταθεί.

Η Fiat θα διατηρήσει όλα τα ιταλικά εργοστάσια ανοιχτά. Ένας τρίτος πυλώνας του σχεδίου της Fiat προσθέτει το συμπαγές SUV Jeep Compass να κατασκευαστεί παράλληλα με το Renegade και το Fiat 500X στο Melfi της νότιας Ιταλίας. Οι παραδόσεις για την εταιρεία σημείωσαν άνοδο 61% όλη τη χρονιά μέχρι τον Οκτώβριο στην Ευρώπη.

newmoney.gr