Aσημίνα Τζίκα: "Στην Elvial η καινοτομία είναι πρόκληση"

Ξεκινώντας το 1990, από τον Δημήτριο Τζίκα ως μια βιοτεχνία παραγωγής και διάθεσης αποκλειστικά βιομηχανικών προφίλ αλουμινίου επί σχεδίου, η Elvial αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως η πιο αξιόπιστη, καινοτόμα και ποιοτική εταιρεία παραγωγής και διάθεσης συστημάτων αλουμινίου και υπηρεσιών.

Η Elvial που παράγει συστήματα αλουμινίου με διεθνείς πιστοποιήσεις για την κάλυψη κάθε αρχιτεκτονικής ανάγκης, με υπευθυνότητα, ακεραιότητα, καινοτομία, ποιότητα, αξιοπιστία και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και ήταν μια από τις συνολικά έξι εταιρείες που επισκεφθήκαμε την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή το Go In Thessaloniki που διοργάνωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης η Eurobank.

Σημειώνεται πως στην πόλη της Θεσσαλονίκη, βρέθηκε σύσσωμη η διοικητική ομάδα της Eurobank, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Φωκίωνα Καραβία, γεγονός που έρχεται να αναδείξει την αποφασιστικότητα της τράπεζας να στηρίξει την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.



Η Elvial σήμερα από αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα, ανάπτυξης, μιας επιχειρηματικής πορείας, ανεξάρτητα των αντιξοοτήτων και των συνθηκών της αγοράς, καθώς με σταθερό προγραμματισμό και μεθοδικότητα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να έχει μετεξελιχθεί σε μία εταιρεία leader του κλάδου, με αυξανόμενες κερδοφόρες χρήσεις, σημαντική αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και συνεχείς παραγωγικές επενδύσεις.



Τα milestone της Elvial

1990: Η αρχή

Όπως ήδη αναφέραμε η Elvial ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1990 από τον Δημήτριο Τζίκα ως μια βιοτεχνία παραγωγής και διάθεσης αποκλειστικά βιομηχανικών προφίλ αλουμινίου επί σχεδίου. Σε όλα αυτά τα χρόνια η ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση και η ολοκληρωμένη επικοινωνία με τους συνεργάτες, καθιέρωσαν την Elvial στον ανταγωνιστικό χώρο της διέλασης αλουμινίου.

1997: Τα πρώτα αρχιτεκτονικά συστήματα Elvial

Το 1997 ιδρύεται, εντός της εταιρείας, οργανωμένο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που στόχο έχει την ανάπτυξη των επώνυμων συστημάτων Elvial. Ταυτόχρονα, η εταιρεία διαφοροποιείται ριζικά από τον ανταγωνισμό και ακολουθεί μία καινοτόμο στρατηγική διείσδυσης στην αγορά των συστημάτων αλουμινίου. Πλέον, αγορές – στόχος είναι οι ποιοτικοί κατασκευαστές αλουμινίου, ενώ παράλληλα, ο πελάτης γίνεται στρατηγικός συνεργάτης και η ανάπτυξή του βασικός μοχλός για την εξέλιξη της εταιρείας.

2004: Elvial multilock systems!

Η Elvial, λανσάρει την πρώτη έκδοση από τη σειρά πρωτοποριακών κουφωμάτων ασφαλείας Elvial multilock systems. Τα προϊόντα Elvial multilock systems πιστοποιούνται με άριστα αποτελέσματα στο διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο Ift Rosenheim Γερμανίας.

Η Elvial καθιερώνεται ως η πρώτη εταιρεία με πιστοποιημένα και ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου αντιδιαρρηκτικής προστασίας.



2005-2007: Δημιουργία πρότυπου ρομποτικού βιομηχανικού συγκροτήματος
Ολοκληρώνονται οι νέες πρότυπες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Elvial στο Βιομηχανικό Πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα Κιλκίς. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δημιουργία της πιο προηγμένης τεχνολογικά βιομηχανίας παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, όπου τα επίπεδα αυτοματισμού σε όλο το workflow - παραγωγή, επεξεργασία, διαχείριση, διακίνηση - είναι πρωτόγνωρα για τον κλάδο του αλουμινίου παγκοσμίως.

2009: Διεθνής ανάπτυξη!

Η Elvial έχοντας ήδη αποκτήσει διεθνή προσανατολισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Βαλκανικές αγορές, έχοντας παρουσία στη Βουλγαρία, μέσω της θυγατρικής Elvial Bulgaria στη Σόφια, αλλά και στη Ρουμανία. Στο πλαίσιο της συνεχούς της επέκτασης, η Elvial προχώρησε το 2009 όμως και στη δημιουργία θυγατρικής στην Σερβία καθώς η συγκεκριμένη αγορά επηρεάζει τις εξελίξεις και τις αγορές των όμορων χωρών.

Η Elvial σήμερα

Έχοντας η Elvial επενδύσεις περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ σε καινοτόμο και τεχνολογικά, προηγμένο εξοπλισμό, "βλέπει", το 70% των πωλήσεων της να έρχονται από τις αγορές του εξωτερικού.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επένδυση εγκατάστασης κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής η οποία θα είναι η πρώτη αντίστοιχη στην Ελλάδα και από τις λίγες που γίνονται, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται, πως η εταιρεία πλέον έχει περάσει στα "χέρια" των δύο παιδιών του Δ. Τζίκα και της Μαρίας Τζίκα, στην Ασημίνα Τζίκα που κατέχει την θέση της διευθύνουσας συμβούλου και της Τάνιας Τζίκα που από τις αρχές του νέου έτους θα βρεθεί στη θέση της προέδρου της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρείας στους δημοσιογράφους η Ασημίνα Τζίκα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως "η Elvial έχει προσδιορίσει τη θέση της και την εμπορική στρατηγική της αταλάντευτα από το 1997, όταν κυκλοφόρησε τα πρώτα της αρχιτεκτονικά συστήματα και πλέον στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν πολύ αξιόπιστο προμηθευτή συστημάτων αλουμινίου και προφίλ για ειδικές βιομηχανικές εφαρμογές".


emea.gr