Και νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ακρόπολη από την ΑΕΕΑΠ του ομίλου Ευμορφίδη

Με την καινούργια, πεντάστερη επένδυση κάτω από την Ακρόπολη να προγραμματίζεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2019, η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Ευμορφίδη της CΟCO-MAT, προγραμματίζει ήδη το επόμενο βήμα της δίπλα από το νέο Μουσείο για τη δημιουργία και νέας πολυτελούς μονάδας.

Η εταιρεία, η οποία οδεύει προς το ΧΑ έχοντας υποβάλει εδώ και λίγες ημέρες το ενημερωτικό δελτίο προς έγκριση, πλειοδότησε για την απόκτηση ακινήτου επί των οδών Φαλήρου 22- 22Β και Δημητρακοπούλου 21- 23-25, με σκοπό κατά τις πληροφορίες, να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στον τομέα της φιλοξενίας σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της ελληνικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για το δεύτερο, ολοκαίνουριο ξενοδοχείο που δρομολογεί η εταιρεία στην περιοχή, μετά την 5άστερη μονάδα 90 δωματίων, που είναι υπό κατασκευή την τελευταία διετία σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα οικόπεδα κοντά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο αγοράστηκε το 2016, επίσης επί της οδού Φαλήρου, στον αριθμό 5.



Τώρα, η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ ανακηρύχθηκε υπερθεματίστρια σε δημόσιο πλειστηριασμό για την απόκτηση ενός δεύτερου, μεγαλύτερου ακινήτου επί της οδού Φαλήρου: Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής επιφανείας 821 τ.μ. επί του οποίου έχει ανεγερθεί πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων με υπόγεια σε κέλυφος διατηρητέου κτιρίου συνολικής επιφανείας 5.529 τ.μ., ενώ το τίμημα που προσέφερε η εταιρεία ανήλθε σε 1,38 εκατ. Εντός των προσεχών εβδομάδων μάλιστα αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικαστικών ενεργειών για την απόκτηση του εν λόγω ακινήτου.

Σημειωτέον ότι το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου στην περιοχή της Ακρόπολης αναμένεται να λειτουργήσει, με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του 2019 αποτελώντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο εγχείρημα του ομίλου Ευμορφίδη στο κέντρο της Αθήνας, όπου ήδη ο όμιλος «χτίζει» την παρουσία του στο κομμάτι της φιλοξενίας από το 2016: Τότε άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο 4 αστέρων επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, δυναμικότητας 39 δωματίων, για να ακολουθήσει τώρα το νέο boutique ξενοδοχείο, επίσης στο Κολωνάκι, επί της οδού Υψηλάντου 2 με την επωνυμία COCO-MAT Athens Jumelle, ενώ για τον ίδιο σκοπό έχει αγοραστεί από πέρυσι και όμορο ακίνητο επί της οδού Ηροδότου 2: Πρόκειται για τετραώροφο διατηρητέο κτίριο συνολικής επιφάνειας 566 τ.μ., το οποίο ανακατασκευάζεται και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο ενιαίως με το κτίριο της οδού Υψηλάντου 2 που ανήκει στην εταιρεία.



Η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ ξεκίνησε από ακίνητα με σταθερή και εγγυημένη απόδοση (καταστήματα, γραφεία και βιομηχανικά ακίνητα) κυρίως της ίδιας της COCO-MAT, για να επενδύσει στη συνέχεια σε τουριστικά ακίνητα μέσω της κατασκευής ή της ανακατασκευής κτιρίων σε ξενοδοχεία, αποκτώντας το χαρακτήρα και τουριστικής ΑΕΕΑΠ. Εκτός του κέντρου της Αθήνας, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνεται και στο πρώτο ξενοδοχείο της οικογένειας Ευμορφίδη στην Κηφισιά, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί με υψηλές πληρότητες.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, το χαρτοφυλάκιό της, το οποίο συνεχίζει κι εμπλουτίζεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αριθμεί 28 ακίνητα με αγοραία αξία 70,2 εκατ. ευρώ, με ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση των μισθωμένων ακινήτων αντιστοιχεί σε 8,7%.

Της Στεφανίας Σούκη
newmoney.gr