ΕΛΤΑ: Το πανελλαδικό δίκτυο ισχυρό όπλο για τη διείσδυση στα ελληνικά νοικοκυριά

Έμφαση στο πελατολόγιο της χαμηλής τάσης με στόχο την αξιοποίηση του ισχυρού δικτύου των 1.400 σημείων πώλησης σε όλη την χώρα, θα δώσουν το επόμενο διάστημα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ήδη στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, περιλαμβάνονται πλέον πάνω από 11.000 πελάτες. Με κύριο όπλο ένα πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας που λανσαρίστηκε στην αγορά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις πριν 1,5 χρόνο, απόλυτα ξεκάθαρο και χωρίς κρυφές χρεώσεις, τα ταχυδρομεία έχουν ανεβάσει το μερίδιό τους σε άνω από 1% της αγοράς, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αν κρίνει κανείς πως στις αρχές του 2018 το ποσοστό ήταν κάτω από 0,07%.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη των ΕΛΤΑ, «έχουμε επιλέξει στη βάση της σχέσης εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή να προσφέρουμε ξεκάθαρα και διαφανή τιμολόγια, χωρίς απρόβλεπτες χρεώσεις, υπέρογκα πάγια ή συνδρομές υπηρεσιών που τεχνητά αυξάνουν το κόστος ενέργειας. Η καθαρή και απλή τιμολόγηση των ΕΛΤΑ σήμερα ωφελεί την πλειοψηφία -των οικιακών ειδικά- καταναλωτών.»

Μεγάλο μέρος του πελατολογίου, αποτελείται επιπρόσθετα από παραγωγικές επιχειρήσεις τόσο στη Μέση (CRETA FARMS, Μύλοι Θράκης, ΒΙΚΟΣ, UNILEVER κα) όσο και τη Χαμηλή Τάση (Χρυσά Αυγά, Ολυμπιακή Ζυθοποιεία κα) ή εταιρείες με πολλές παροχές εφάμιλλες των καταναλωτών Μέσης Τάσης (S/M ΜΕΤΡΟ,ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ κα), ενώ από τα ΕΛΤΑ ηλεκτροδοτείται και η Εκκλησία της Ελλάδος. Η ανωτέρω διείσδυση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους μεγάλους και ισχυρούς παίκτες της αγοράς.

Τα ΕΛΤΑ αποτελούν έναν ιστορικό όμιλο επιχειρήσεων, ο οποίος ιδρύθηκε το 1828, σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, με προεδρικό διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Από το 1996 λειτουργούσε ως ανώνυμη εταιρεία. Στον όμιλο ανήκουν η εταιρία ΕΛΤΑ Α.Ε. και οι θυγατρικές «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε» και «ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Α.Ε» (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Τα ΕΛΤΑ έχουν περάσει το Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ενώ η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias συμμετέχει με ποσοστό 10%.

newmoney.gr