ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Η νούμερο ένα επενδυτική πληροφορία για το 2019

Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για επενδύσεις σε μετοχές όπως των FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google), οι οποίες οδήγησαν το σύνολο του χρηματιστηρίου σε υψηλότερα επίπεδα. Αλλά και στις μετοχές εταιρειών επεξεργασίας κάνναβης, που είναι το νέο Bitcoin.

Δεν ήταν όμως καλή χρονιά για επενδύσεις στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα ή στον χρυσό, μιας και τα δύο σημείωσαν πτωτική πορεία.

Και με το 2019; Ποια είναι η καλύτερη επένδυση;

Οι άνθρωποι της αγοράς έχουν πολλές επενδυτικές προτάσεις, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων δανεισμού, εμπορικών πολέμων και πολιτικού διχασμού στις ΗΠΑ.

Για τον Ζακ Γκρέι, επικεφαλής του συνταξιοδοτικού προγράμματος της ασφαλιστικής Wall Street Financial Group, η πρώτη συμβουλή για τους επενδυτές είναι να μειώσουν τις επενδύσεις στα ομόλογα. "Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2018, η νούμερο ένα συμβουλή μου είναι να προσέξετε τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και πώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τις επενδύσεις σας. Πολλοί εργαζόμενοι που πλησιάζουν στα όρια της συνταξιοδότησης, επιλέγουν να γίνουν πιο προσεκτικοί με τις επενδύσεις τους αυξάνοντας την έκθεσή τους στα ομόλογα. Το 2019 όμως αναμένονται τρεις αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις επενδυτικές επιλογές σας".

Ο Μπράιαν Ντέκερ της ασφαλιστικής Decker Retirement Planning Inc. υποστηρίζει: "Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που θα ευδοκιμήσουν το 2019 θα έχουν έκθεση 25% σε προϊόντα όπως ο χρυσός και το ασήμι... για δύο λόγους. Κατ' αρχάς, το αμερικανικό δολάριο θα αρχίσει να διαπραγματεύεται χαμηλότερα με τις παγκόσμιες οικονομίες να επιβραδύνουν, κάτι που θα είναι εξαιρετικό για τα πολύτιμα μέταλλα. Δεύτερον, τα εμπορεύματα είναι μια ομάδα που ανεβαίνει γρήγορα και πιστεύω ότι αναμένονται μεγάλα κέρδη το επόμενο έτος".

Ο Ντέιβιντ Μπρουκς της Retire SMART αναφέρει: "Η πρώτη συμβουλή που πρέπει να δώσω είναι να προσέξετε πόσο θα φορολογηθεί το εισόδημα και η περιουσία σας το 2019. Σε γενικές γραμμές, οι αγορές τα έχουν πάει καλά τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κέρδη στα χαρτοφυλάκια συνταξιοδότησής τους. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν σκεφτεί πολύ για το πώς θα φορολογηθούν αυτά τα κέρδη. Αναλόγως με τη φορολόγηση, ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείτε από μια επένδυσή σας για να στραφείτε σε κάποια άλλη".

Όπως φαίνεται από τις απόψεις των ειδικών, δεν υπάρχει μόνο μία συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε για το 2019, αλλά ένα πλήθος από "νούμερο ένα" επενδυτικές συμβουλές. Και αυτό γιατί όλα εξαρτώνται από το προφίλ, τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επενδύσεις σας.

Του Panos Mourdoukoutas
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]