Έρχονται αυξήσεις στα αντασφάλιστρα του 2019

Ακριβά θα κοστίσουν φέτος οι ανανεώσεις των αντασφαλιστών για τα καλύμματα που παρέχουν στις ασφαλιστικές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Κατά τη φετινή χρονιά ήδη καταγράφεται ρεκόρ μεγάλων ζημιών, γεγονός το οποίο υποχρεώνει τους διεθνείς αντασφαλιστικούς οίκους να αναθεωρήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.

Ανώτατα στελέχη της κλάδου δηλώνουν στο ID ότι, στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τις ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάσεων που θα ισχύσουν το 2019, αναμένουν πιέσεις των αντασφαλιστών για αυξήσεις στα τιμολόγιά τους. Όπως σημειώνουν, η φετινή χρονιά κρίνεται ήδη επιβαρυμένη ασφαλιστικά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων όπως:

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα παραγωγής της Sunlight (όμιλος Olympia) στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει σε αποζημιώσεις περί τα 75 εκατ. ευρώ.
Η φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στην Αττική, για την οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν ότι θα καταβάλλουν αποζημιώσεις αξίας από 40 – 45 εκατ. ευρώ.

Η πλημμύρα στο υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι όπου καταστράφηκαν περί τα 40 οχήματα.

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε, προσφάτως, σε πολλές περιοχές της χώρας ο κυκλώνας Ζορμπάς.

Οι νέες πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα Αττικής.

Ένας πρώτος κύκλος επαφών, όπου και θα φανούν οι διαθέσεις των αντασφαλιστών, θα γίνει τις επόμενες μέρες στο Baden Baden της Γερμανίας, όπου παραδοσιακά οι δύο πλευρές ανοίγουν κάθε χρόνο τα χαρτιά τους, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

Του Πλάτωνα Τσούλου
insurancedaily.gr