ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Οι επενδύσεις Seed στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2018

665 εκατ. δολ. επενδύθηκαν σε γύρους Seed στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2018 και αν συνεχιστεί αυτή η τάση θα φτάσει το τρέχων έτος στα επίπεδα-ρεκόρ του 2016 στα 1,34 δισ. δολ.

Η ανάλυση προέρχεται από τον Sam Cash της Betaworks και δημοσιεύθηκε στο VentureBeat πρόσφατα.

Όπως και στις επενδύσεις μεταγενέστερων γύρων αυξήθηκε το ποσό επενδύσεων αλλά έχει μειωθεί ο αριθμός των γύρων. Συγκεκριμένα υπάρχει μια αύξηση 44% στο ποσό σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε 789 συμφωνίες έναντι 873 το 2017. Αυτό σημαίνει ότι λεφτά υπάρχουν για τους founders.Ο μέσος όρος των συμφωνιών την ίδια περίοδο ήταν 1,18 εκατ. δολ. έναντι 890 χιλιάδων το 2017.

Το Λονδίνο έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος στις χρηματοδοτήσεις Seed με μεγάλη αύξηση μάλιστα από το 2017, κάτι που επιβεβαιώνει ότι παραμένει ο μεγάλος πόλος έλξης των founders ενώ είναι η έδρα 13 από τους 34 μονόκερους της Ευρώπης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η Crypto-Valley της Ελβετίας, το Zug, εκθρόνισε το Βερολίνο από την τρίτη θέση ενώ μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πανεπιστημιακές Startups από την περιοχή Cambridge-Οξφόρδης.startupper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]