Πεντάστερο ξενοδοχείο το κτήριο της "Ελευθεροτυπίας" στο Νέο Κόσμο

Μεγάλος γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά, ενδιαφέρεται να μετατρέψει σε πεντάστερο ξενοδοχείο το κτήριο που φιλοξενούσε την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (φωτογραφία), στην οδό Μίνωος 10 – 12 στην περιοχή Νέος Κόσμος.

Το κτήριο συνολικής επιφάνειας 14.427,41 τ.μ. βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού-Δεινοστράτους-Μίνωος και Πυθέου στη θέση Άγιος Ιωάννης Ξάχωνες.

Πρόκειται για κτήριο με ανεπανάληπτη θέα στην Ακρόπολη, κάτι που φαίνεται πως αποτελεί ισχυρότατο δέλεαρ για τους υποψήφιους επενδυτές. Η γειτνίαση με το σταθμό του Μετρό «Άγιος Ιωάννης» και η εύκολη πρόσβαση προς τις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης, λειτουργούν ως επιπλέον κίνητρα για τον ενδιαφερόμενο.

Το κτήριο είναι υποθηκευμένο σε τράπεζες (κυρίως Πειραιώς, αλλά και Alpha Bank), Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Capital.gr το κτήριο έχει προγραμματιστεί, να βγεί σε πλειστηριασμό την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου με ελάχιστο τίμημα τα 10.885.871 ευρώ και θα επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη Δευτέρα ωσότου βρεθεί αγοραστής.


Πηγές: etravelnews.gr, banks.com.gr, capital.gr