Στο ΦΕΚ η απόφαση για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης.

Στο Μητρώο εγγράφονται από 3/9/2018 οι ελεγκτές δόμησης με αύξοντα Αριθμό Μητρώου, ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ανά κλάδο ειδικότητας του Μηχανικού, με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τους.

Η ιδιότητα του ελεγκτή δόμησης αποκτάται με την εγγραφή του στο Μητρώο. Επιπλέον στο μητρώο των ελεγκτών δόμησης εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί με δικαίωμα εκπόνησης μελέτης ή επίβλεψης κτιριακών έργων.

Οι ήδη εγγεγραμμένοι στο ηλεκτρονικό μητρώο ελεγκτών δόμησης του ν. 4030/2011 εγγράφονται αυτοδίκαια στην κατηγορία που αντιστοιχεί στα στοιχεία τους

Οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται στο Μητρώο στην κατηγορία που αντιστοιχεί στα έτη ασκήσεως επαγγέλματος, μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχετικού πληροφοριακού συστήματος, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

α) Προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας.Στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι εγγεγραμμένος στο υπάρχον μητρώο ελεγκτών δόμησης, συμπληρώνει σε σχετικό πεδίο τον αριθμό μητρώου που του έχει αποδοθεί,

β) φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου,

γ) βεβαίωση από την οποία πιστοποιείται η ειδικότητα και η επαγγελματική εμπειρία.

Η εγγραφή των ελεγκτών δόμησης στο μητρώο έχει ισχύ πέντε (5) έτη, η οποία δύναται να παρατείνεται μετά τη λήξη της, με ηλεκτρονική αίτηση του ελεγκτή, για περαιτέρω χρονικά διαστήματα διάρκειας πέντε (5) ετών.

Με την επικύρωση του καταλόγου των εγγεγραμμένων στο Μητρώο της παρούσας, αντικαθίσταται το υπάρχον.Το νέο μητρώο εφαρμόζεται από 15 Οκτωβρίου 2018.


ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ