ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Επενδύσεις 160 δισ. δολαρίων από τη Samsung την επόμενη τριετία

Η Samsung ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι την επόμενη τριετία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 180 τρισ. κορεατικών γουόν, περίπου 160 δισ. δολαρίων, σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G και τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από το σύνολο των 180 τρισ. κορεατικών γουόν του τριετούς επενδυτικού σχεδίου της, τα 130 τρισ. κορεατικά γουόν αφορούν επενδύσεις που θα γίνουν στην Κορέα, ενώ 25 τρισ. κορεατικά γουόν (22 δισ. δολάρια) θα διατεθούν στους υποσχόμενους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων αυτοκινήτων και των βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες επενδύσεις στον τομέα των ημιαγωγών για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για τη διεύρυνση του προγράμματος επιτάχυνσης startups και εκπαίδευσης λογισμικού.

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η εταιρεία σκοπεύει να διευρύνει σημαντικά την ερευνητική της ικανότητα, αυξάνοντας τον αριθμό των ερευνητών που απασχολεί στα κέντρα AI σε όλο τον κόσμο, στα 1.000 άτομα.

Επιπλέον, θα κινηθεί επιθετικά για να εδραιώσει την κυριαρχία της στα δίκτυα 5G, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, όπως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αξιοποιώντας την ηγετική της θέση στους τομείς των ημιαγωγών και των τηλεπικοινωνιών.

Στον τομέα των βιοφαρμακευτικών προϊόντων, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε επιχειρήσεις του χώρου, καθώς και στην ανάπτυξη και παραγωγή βιοσυμπιεστών για την καταπολέμηση χρόνιων και δύσκολα θεραπεύσιμων ασθενειών.

Στο πλαίσιο υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου, η Samsung θα προχωρήσει στη δημιουργία 40.000 νέων θέσεων εργασίας την επόμενη τριετία, ενώ εκτιμά ότι οι επενδύσεις της στην Κορέα θα οδηγήσουν στη δημιουργία περίπου 700.000 θέσεων εργασίας σε συναφείς βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]