Απόστολος Ταμβακάκης: Έρχονται σημαντικά deals με αφορμή τα κόκκινα δάνεια

Ο επικεφαλής του EOS Capital Partners σημείωσε ότι έρχονται άμεσα πολύ σημαντικές αλλαγές στο ελληνικό επιχειρείν.


Την πεποίθηση ότι το επιχειρείν στη χώρα θα μετασχηματιστεί εντελώς, εξέφρασε μιλώντας στην 5η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο Απόστολος Ταμβακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος EOS Capital Partners.

Ένας από τους παράγοντες οι οποίοι αποτελούν πεδίο ευκαιριών, αποτελεί για τον ίδιο η διαχείριση των κόκκινων δανείων. «Θα γίνουν σημαντικά deals εταιρειών που θα αλλάξουν χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για τις επερχόμενες επενδύσεις σημείωσε ότι τα μισά χρήματα του EOS Capital Partners προέρχονται από ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και το ευρωπαϊκό ταμείο και τα υπόλοιπα από ιδιώτες επενδυτές.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των κόκκινων δανείων, ο Απόστολος Ταμβακάκης υπογράμμισε ότι από τα 440 δισ. ευρώ ενεργητικού το 2008, οι τράπεζες έπεσαν στα 235 δισ., με τα 95 δισ. από αυτά να αφορούν κόκκινα δάνεια. «Μιλάμε για την τέλεια καταιγίδα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις κινήσεις του EOS Capital Partners, τόνισε ότι ο στόχος των επενδύσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ αφορά εταιρείες με τζίρο από 20 έως 50 εκατ. ευρώ και ως 250 εργαζόμενους. «Από ανάλυση που έγινε σε 2700 επιχειρήσεις, οι 400 είχαν μέσα στην κρίση μέση αύξηση τζίρου 15% το χρόνο και 40% του EBITDA. Μιλάμε για επιχειρήσεις νοικοκυραίων, όπου η κρίση τις βρήκε με μικρό δανεισμό. Όταν ανετράπη η αγορά, οι ηγέτες του κάθε κλάδου έπεσαν απότομα με αποτέλεσμα οι μικροί να παίρνουν μερίδια από την πίτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το φαινόμενο Μαρινόπουλου».

fortunegreece.com

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα