ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Νέα 5άστερη επένδυση €80 εκατ. στη Μύκονο από Ιntrakat και L&R

Της Στεφανίας Σούκη

Στον τουρισμό πολυτελείας, με ένα καινούριο project στο δημοφιλέστερο προορισμό της Ελλάδος «ποντάρει» η Intrakat, η οποία μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τη βρετανική εταιρεία London & Regional Properties.

Μετά το 5άστερο Branco των 21 δωματίων που άνοιξε πέρυσι ο όμιλος στον Πλατύ Γιαλό στον δημοφιλέστερο προορισμό των Κυκλάδων, τώρα ο όμιλος βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη σχεδιάζοντας μία νέα επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ σε μία έκταση 100 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι σε ορίζοντα τριετίας. Πρόκειται για μια νέα, υπερπολυτελή μονάδα 150 κλινών, για την οποία ο στόχος είναι να λειτουργήσει μέσα στο 2020, ενώ η επένδυση θα περιλαμβάνει και ένα ξενοδοχείο πολυτελών βιλών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι οι άδειες να έχουν εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ήδη, πέραν της L&R με την οποία η Intradevelopment φαίνεται ότι βρίσκεται λίγο πριν το κλείσιμο της τελικής συμφωνίας, πραγματοποιούνται επαφές και για το διεθνές brand που θα αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.To ξενοδοχείο Branco στον Πλατύ Γιαλό

Όσον αφορά ειδικά τη London & Regional, η μεγάλη επένδυση του Ελληνικού και η διεκδίκηση του έργου, προ ετών στο σχετικό διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (όπου τελικά επικράτησε το επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Development) ήταν μία μεγάλη ...αφορμή για τον βρετανικό όμιλο να αναζητήσει το δρόμο προκειμένου να επενδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά, εστιάζοντας στον τουρισμό υψηλών εισοδημάτων.

Ο όμιλος της L&R έχει αυτή την στιγμή ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων και ανεξάρτητων ιδιοκτησιών, αξίας άνω των 9 δισ. στερλίνων, με πάνω από 14.000 δωμάτια σε Ευρώπη και Καραϊβική, είτε πρόκειται για resorts είτε ακόμη και για ξενοδοχεία στο κέντρο των πόλεων, ενώ στην Ελλάδα, μετά την μη επιτυχή διεκδίκηση της μεγάλης επένδυσης για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ήδη από πέρυσι έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της το 5άστερο ξενοδοχείο Amathus Βeach της Ρόδου. Ο όμιλος έχει εξετάσει ουκ ολίγες επενδυτικές κινήσεις στην Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού, εστιάζοντας στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη αλλά και την Αθήνα.To Amathus Βeach της Ρόδου

Από την πλευρά του, ο όμιλος της Ιntrakat θέλει να ενδυναμώσει τη θέση του στον ελληνικό τουρισμό, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό του μεγαλύτερα έργα, πέραν των μικρότερων μονάδων που ήδη έχει στην «ομπρέλα» του σε Αθήνα και Μύκονο. Ειδικά στην Αθήνα μέσα στo 2019 προγραμματίζεται να λειτουργήσει και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, στο τριώροφο διατηρητέο κτίριο, επιφάνειας 4.160 τ.μ., ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο έχει μισθώσει η Intrakat από τα τέλη του 2017. Στην «καρδιά» της Αθήνας, το νέο ξενοδοχείο, μετά από επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει 45 δωμάτια, bar restaurant με εξωτερική αυλή και spa, ώστε να αποτελέσει έναν πολυτελή πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αθήνας.


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]