Οι ευκαιρίες ανάπτυξης διεθνών δραστηριοτήτων από τις ελληνικές επιχειρήσεις στο Επιχειρηματικό Forum του ΕΒΕΘ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 19 Ιουνίου

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες από την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης, της EBRD και του Millennium Challenge Corporation των ΗΠΑ, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο Επιχειρηματικού Forum, που πραγματοποιείται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 19 Ιουνίου.

Το Επιχειρηματικό Forum «BLACK SEA BRIDGE Business opportunities from IFI-financed projects and IFI financing» διοργανώνεται από το ΕΒΕΘ και από το Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα.

Στο επίκεντρο του Φόρουμ θα βρεθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, που προκύπτουν για ελληνικές εταιρείες από τους διαγωνισμούς και τα αντίστοιχα συμβόλαια της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα οποία σε ετήσια βάση φθάνουν τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το 2008 και έπειτα η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας βαίνει αυξανόμενη και αφορά τόσο έργα κατασκευής υποδομών, όσο και project συμβουλευτικής σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ανάλογους διαγωνισμούς με συμμετοχή και ελληνικών επιχειρήσεων διενεργεί και η Millennium Challenge Corporation των ΗΠΑ.

Η Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Φόρουμ τα προγράμματα δανειοδοτήσεων, αλλά και προμηθειών, τα οποία διατηρεί.

Από την πλευρά τους, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα περιγράψουν μεταξύ άλλων ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης εκπόνησης μελέτης, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις χωρών της Βαλκανικής και ενδιαφέρει τόσο μελετητικές εταιρείες, όσο και επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτήσουν μία ανάλογη μελέτη.

Οι συνέργειες με τοπικές επιχειρήσεις, ως γνωστόν, αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε σχετικούς διαγωνισμούς σε γειτονικές χώρες. Για το σκοπό αυτό, εκτός από τις ελληνικές έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Φόρουμ και επιχειρήσεις από χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.

Το Φόρουμ πραγματοποιείται την Tρίτη 19 Iουνίου και ώρες 9.00-17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 24).

Αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν μπορείτε να βρείτε στο σχετικό πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την on line δήλωση συμμετοχής https://goo.gl/forms/bfXCHEUANkRxutoj1 μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018. Σημειώνεται ότι το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή σ’ αυτό είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση της προηγούμενης δήλωσης συμμετοχής.

H διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΕΒΕΘ, Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα, Τμήμα Τύπου και Εκδόσεων, τηλ. 2310 370.120 και 2310-370132.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του φόρουμ:
  


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα