Η καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων

Η ομάδα με την επωνυμία ΈλληνFood κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρόσφατο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκ μέρους της νικήτριας ομάδας οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Λύδια Βαλάση και Μαρίνος Ξαγοράκης θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην ανοικτή δημόσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) – με θέμα: Καινοτομία στην βιομηχανία τροφίμων-Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και την διάθεση στην αγορά- που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 10.30-14.00, Αίθουσα Chef Club, Βουλιαγμένης 171,πλησίον σταθμού Αγ. Ιωάννη.

Η ιδέα τους – με την οποία κέρδισαν και την οποία δουλεύουν και εξελίσσουν- μέσα σε λίγες λέξεις είναι η εξής: ΈλληνFood: Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B’ διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων.



Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και ένα στρογγυλό τραπέζι με στελέχη της βιομηχανίας των τροφίμων αλλά και πανεπιστημιακούς- στο οποίο θα συμμετάσχουν: Νίκος Βαλέτ Χημικός Μηχανικός, Group R&D Director Chipita S.A., Δήμητρα Χούχουλα, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής, Αντώνης Καναβούρας , Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Χαρδαλούπας, Δ/ντης Μαρκετινγκ, Συνεταρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ, Εύα Κωνστανίνη , Βιοτεχνολόγος MSc , Ερευνα & Ανάπτυξη Vioryl A.E., Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ-Διευθυντής Εργοστασίου και R&D, Λάβδας Ζαχαρώδη προϊόντα & Σοκολάτα.


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα