Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη - 3 ελληνικές ανάμεσά τους

Τρεις αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις και 5 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται εδώ περιλαμβάνονται στη λίστα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η βράβευση έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η λίστα με τις καλύτερες εταρείες που ανέδειξε η έρευνα Best Workplaces 2018 αριθμεί 125 επιχειρήσεις και περιλαμβάνει 25 πολυεθνικές, και 100 εθνικές εταιρείες.

Από τις εθνικές εταιρείες οι 30 είναι μεγάλες επιχειρήσεις με πάνω από 500 εργαζόμενους, οι 50 μεσαίες με 50 έως 500 εργαζόμενους και οι υπόλοιπες 20 μικρές με 20 έως 49 εργαζόμενους.

Οι Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη 2018


Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2018 κατέκτησε η εταιρεία πληροφορικής Salesforce, στις μεγάλες εθνικές εταιρείες η Γερμανική domino-worldTM (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων), στις μεσαίου μεγέθους η συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας Σουηδική Cygni και στις μικρού μεγέθους η επίσης Σουηδική εταιρεία πληροφορικής Polar Cape Consulting.



Oι αμιγώς Ελληνικές εταιρείες λιανικής Διαμαντής Μασούτης ΑΕ και Praktiker Hellas και η εταιρεία πληροφορικής Data Communication, καθώς και οι πολυεθνικές AbbVie Pharmaceuticals, DHL, MARS (Mars Hellas και Royal Canin Hellas), Novo Nordisk και SC Johnson, οι οποίες δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας, είναι οι οχτώ εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες διακρίνονται και βραβεύονται μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όσον αφορά στο εργασιακό τους περιβάλλον.



Ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «το Great Place to Work συνέθεσε και φέτος την λίστα των καλύτερων Ευρωπαϊκών εταιρειών και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μεταξύ αυτών βρίσκουμε και ελληνικές εταιρείες. Οι επιχειρήσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι και στην Ελλάδα της κρίσης γίνεται από αρκετές εταιρείες εξαιρετική δουλειά στο επίπεδο του εργασιακού περιβάλλοντος και αποτελούν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης και για τις υπόλοιπες εταιρείες της χώρας μας.»

Στη φετινή Ευρωπαϊκή έρευνα συμμετείχαν 2.821 εταιρείες από 19 χώρες και από 15 διαφορετικούς κλάδους που απασχολούν στο σύνολό τους 1.651.065 εργαζόμενους.


iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα