KPMG: Οι παγκόσμιες τάσεις συγχώνευσης στον τραπεζικό κλάδο- τι λέει για Ελλάδα

Συνεχή δυναμική για το 2017, παρουσίασε η παγκόσμια αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τραπεζικό κλάδο, ενώ ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σχετικά σταθερός σε σύγκριση με το 2016 σύμφωνα με έκθεση της KPMG.

Σχολιάζοντας την έκθεση ο ChristianThomas, Head of Advisory της KPMG στην Ελλάδα τόνισε ότι για την ελληνική αγορά «αναμένεται επιτάχυνση των δράσεων από τις συστημικές τράπεζες με σκοπό την περαιτέρω εξυγίανση και ισχυροποίηση του ισολογισμού τους και την ενίσχυση της ρευστότητάς τους».

Όπως είπε η ολοκλήρωση ενεργειών αποεπένδυσης από θυγατρικές εντός και εκτός Ελλάδος, συνεργασίες με εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πώληση μη υγειών δανειακών χαρτοφυλακίων (καλυπτόμενα με εξασφαλίσεις ή μη) αναμένεται να είναι οι βασικοί άξονες επίτευξης των πλάνων αναδιάρθρωσής τους.

Συνέχισε τονίζοντας πως «η ολοκλήρωση των πρόσφατων ελέγχων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη από αυτήν πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανειακών χαρτοφυλακίων θα οδηγήσουν τις εξελίξεις μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, στον κλάδο των Συνεταιριστικών Τραπεζών, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αναμένονται εξελίξεις προς την κατεύθυνση συγχώνευσης.



kerdos.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα