Νέες ξενοδοχειακές μονάδες καταφθάνουν στη χώρα

Nέες αφίξεις ξενοδοχειακών μονάδων δρομολογεί η εκρηκτική άνοδος του τουριστικού ρεύματος της χώρας με τα νέα καταλύματα να ανοίγουν τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 27,1% και τα έσοδα στα ξενοδοχεία της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 14,6%, ως αποτέλεσμα τόσο της αύξησης στα επίπεδα πληρότητας, όσο και στις τιμές των δωματίων.

Όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα της GBR Consulting ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2018 με τρια εξ αυτών να βρίσκονται στην πρωτεύουσα κι ακόμα περισσότερα στην συμπρωτεύουσα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ποια είναι όμως τα νέα διαμάντια που ανοίγουν εντός του έτους τις πύλες τους στη χώρα για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες της;

Αθήνα

Academia of Athens


Εντός του έτους αναμένεται να ανοίξει το 5στερο Academia of Athens του ξενοδοχειακού σήματος Autograph Collection της Mariott το οποίο εγκαινιάζει ο όμιλος Yazbeck. Πρόκειται για το τρίτο στην Ελλάδα της Autograph Collection μετά τα Domes of Elounda και Domes Noruz στα Χανιά της Κρήτης.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Ομήρου και μετά την ανακαίνισή του η οποία κόστισε περί τα 7,2 εκατ. ευρώ θα αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα πολυτελείας. 

Πρώην Esperia και Athens Inn


Προς ενοικίαση βαδίζει και το περίφημο πρώην Esperia για τη μίσθωση του οποίου το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος έληξε την 11η Μαΐου 2018 χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές πρόσθετες πληροφορίες. 

Το πρώην ξενοδοχείο 4 αστέρων Εσπέρια είναι δυναμικότητας 176 δωματίων και βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδω Λω. Να υπενθυμίσουμε ότι για την διενέργεια του διαγωνισμού του ακινήτου ιδιοκτησίας του πρώην Ταμείου Νομικών είχε προηγηθεί διαδικασία προσδιορισμού της μισθωτικής αξίας του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του κινητού εξοπλισμού του για την εκμίσθωση του ως ξενοδοχείο, καθώς και για την εκμίσθωση των τεσσάρων ανεξαρτήτων καταστημάτων που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφερόντος για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου Αthens Inn επί της Βίκτωρος. Ουγκώ 13. 

Αthenaeum Palace & Luxury Suites


Το άνοιγμα νέου ξενοδοχείου Athenaeum Palace & Luxury Suites δρομολογούν για τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Athenaeum Grand που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού. Το νέο ακίνητο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού 123 θα μετατραπεί σε 5αστερο ξενοδοχείο το με 109 σουίτες. Οι ιδιοκτήτες του ομίλου Athenaeum Hotels, Παναγιώτα Κελέση και Ιωάννης Ανδρικόπουλος, νοίκιασαν το κτήριο της Συγγρού 123, που φιλοξενούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα γραφεία της Attica Group και είναι σε «απόσταση αναπνοής» από το πρώην Athens Ledra Hotel, με σκοπό να το μετατρέψουν σε 5άστερο ξενοδοχείο με roof garden και ένα πλήρως εξοπλισμένο spa.

Στη Θεσσαλονίκη:

Μπουτίκ ξενοδοχεία υποδέχτηκε ή θα υποδεχτεί και η συμπρωτεύουσα την επόμενη περίοδο.

Bahar Boutique


Σε ένα ιστορικό κτήριο στη Λαδάδικα, λειτουργεί ήδη το 4αστερο ξενοδοχείο Bahar Boutique. Στην πλατεία Εμπορίου στα Άνω Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 500 μέτρων από την πλατεία Αριστοτέλους, το Bahar Boutique Hotel με 16 μοντέρνα διακοσμημένα δωμάτια (classic rooms, superior rooms, deluxe rooms, executive rooms) και αίθουσα πρωινού. Το κτήριο που στεγάζει το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο έχει κατασκευαστεί μεταξύ 1926 – 1931 και έως το 2008 στέγασε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις. Το 2008 εξαγοράστηκε από την οικογένεια Χρηστάκη και ανακαινίστηκε πλήρως με σεβασμό στην ιστορία του και στα ιδιαίτερα διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, καθώς πρόκειται για διατηρητέο κτήριο.

Antigon Urban Chic Hotel 5*


Δια χειρός HotelBrain από την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσει και το πολυτελές Antigon Urban Chic Hotel με 38 δωμάτια και σουίτες, ένα a la carte εστιατόριο και roof garden. Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται στην οδό Αντιγονιδών 15, πολύ κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε παλιό κτήριο που έχει αποκατασταθεί. Το Antigon Urban Chic Hotel 5 αστέρων θα ανοίξει την 1η Ιουνίου με 38 δωμάτια.

Olympion City 5* Hotel


Το επόμενο έτος αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το νέο πεντάστερο στολίδι της οικογένειας Δούδου ονόματι, Olympion City Hotel. Το ακίνητο 8 ορόφων θα διαθέτει 27 δωμάτια και θα ανοίξει την άνοιξη του 2019, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, Το city hotel, μάλιστα υπόσχεται να ταξιδεύει τον επισκέπτη στην ιστορία της πόλης όπως αυτή ζωντανεύει στα κατάλοιπα του θαλάσσιου τείχους. Το υπό κατασκευή ξενοδοχείο αποτελεί ιδιοκτησία της «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις», εταιρείας που ανήκει σε μία οικογένεια με μακρά παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της Θεσσαλονίκης, στην οικογένεια Αντωνίου Δούδου, επιτίμου προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

«The Mood Luxury Rooms»


Ένα ακόμα νέο city boutique hotel, τo «The Mood Luxury Rooms», θα λειτουργήσει σε μερικές εβδομάδες στην οδό Κατούνη 31, στα Άνω Λαδικά της Θεσσαλονίκης. Το μικρό τριώροφο κτήριο (φωτογραφία), θα περιλαμβάνει 15 δίκλινα δωμάτια και τρεις σουίτες, ενώ το υπόγειό του θα φιλοξενήσει χώρους spa και γυμναστήριο και το ισόγειο θα υπάρχει το wine bar «VIN», που θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη του sommelier Αλέξανδρου Μπουζίκα, βραβευμένου από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ως καλύτερου οινοχόου για το 2017. Στο «VIN» θα σερβίρεται πρωινό και brunch μέχρι τη 1 το μεσημέρι, ενώ μετά θα λειτουργεί αποκλειστικά ως wine bar. Το ξενοδοχείο είναι της «Κατούνη ΙΚΕ», του Μάριου Ίννου που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο της ψυχαγωγίας και της εστίασης και του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή, Γιάννη Αμανατίδη, και πραγματοποιήθηκε κατόπιν επένδυσης περίπου 350.000 ευρώ, από ίδια κεφάλαια, στο διατηρητέο κτήριο που νοίκιασαν τον περασμένο Αύγουστο για μία 20ετία.

Πέρα από τα ξενοδοχεία βέβαια και χάρη στην απήχηση πλατφορμών διαμοιρασμού κατοικιών στο κέντρο της συμπρωτεύουσας κατασκευάζονται σε ένα 6όροφο κτήριο του 1936 και 23 διαμερίσματα αυτοεξυπηρέτησης με μέγεθος από 25 έως 55 τ.μ. το καθένα.

Όσο για την υπόλοιπη Ελλάδα:
  • Εντός του τρέχοντος μηνός θα ανοίξει το 55 δωματίων Lango Design Hotel & Spa στην παραλία Λάμπη της Κω υπό τη διαχείριση του HIP Hospitality.
  • Στις 23 Μαΐου το πρώην ξενοδοχείο Capsis θα ανοίξει εκ νέου ως 5αστερο resort Akti Imperial. Ο συνολικός προϋπολογισμός επένδυσης ήταν 55 εκατ. ευρώ για το ακίνητο 707 δωματίων (78.000 ευρώ ανά δωμάτιο).
  • Τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα ακόλουθα ξενοδοχεία 5 αστέρων: το ξενοδοχείο Olea All Suite 105 δωματίων στη Ζάκυνθο και το Rodostamo Hotel & Spa 77 δωματίων στην Κέρκυρα. Επίσης στη Σκιάθο θα ανοίξουν τα ξενδοχεία Elive (πρώην Ξένια) 104 δωματίων και KB Ammos.


insider.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα