Στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού

Τον ερχόμενο Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζόραμπ Πολολικασβίλι, υπέγραψαν σήμερα τη σχετική συμφωνία στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Σημειώνεται δε ότι είναι η πρώτη φορά, που η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε ευρωπαϊκή πόλη.

Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της 108ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Οργανισμού, ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021.

Η διεθνής συνάντηση συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπικών φορέων.

H κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει καθιερώσει η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, για την προώθηση μεταξύ άλλων, προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.



kerdos.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα