Πώληση της εταιρείας γυάλινης συσκευασίας Frigoglass Jebel Ali στο Ντουμπάι

Τη σύναψη συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας Frigoglass Jebel Ali FZE που δραστηριοποιείται στον κλάδο της συσκευασίας υαλουργικών προϊόντων ανακοίνωσε η Frigoglass S.A.I.C.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύνολο των μετοχών πωλήθηκε στην ATG Investments Limited.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 12,5 εκατ. δολάρια, προσαρμοζόμενο ανάλογα με τις δανειακές υποχρεώσεις (debt-free basis) της Frigoglass Jebel Ali FZE, 5 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ τα υπολειπόμενα 7,5 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν σε 4 δόσεις εντός των επομένων 4 ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σημειώνεται ότι το ύψος των ανωτέρω καταβολών υπόκειται σε προσαρμογές σχετικές με τα επίπεδα του κεφαλαίου κίνησης της υπό εξαγοράς εταιρίας και άλλες συνήθεις για τις συναλλαγές αυτού του είδους προσαρμογές.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ορισμένους όρους και προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και τη λήψη συγκατάθεσης από τους δανειστές των δανείων με εξασφάλιση πρώτης και δεύτερης τάξης και των κατόχων ομολογιών με εξασφάλιση πρώτης τάξης, καθώς και των σχετικών εγκρίσεων από την τοπική επιτροπή ανταγωνισμού και άλλων αρμόδιων αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018.

Τα έσοδα από την πώληση, μετά την αφαίρεση των αμοιβών και άλλων εξόδων που σχετίζονται με τη συναλλαγή, αναμένεται να διατεθούν προς αποπληρωμή του δανεισμού με εξασφάλιση πρώτης τάξης.

Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Frigoglass και θα επιτρέψει στην Frigoglass S.A.I.C. να επικεντρωθεί στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης και στις υψηλής ανάπτυξης δραστηριότητες υαλουργίας στη Νιγηρία.



enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα