Τι κοινό έχουν οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο;

Η πραγματική ευτυχία φαίνεται ότι μας διαφεύγει συνεχώς. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι υπεραναλύουμε τα πράγματα. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας για το 2018. Η έκθεση αναλύει τι κοινό έχουν οι πέντε πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο: Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Ελβετία.

Να τι βρήκε...

1. Εισόδημα

Το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να διευρύνουν λίγο τους ορίζοντές τους και να δουν πέρα από τα... μηδενικά στον μισθό τους. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην ευτυχία για αυτές τις χώρες είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία, τα οποία είναι ένα μόνο μέρος του εισοδήματος.

2. Υψηλό προσδόκιμο ζωής

Κατά μέσο όρο, αυτές οι πέντε χώρες έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, εν μέρει χάρη στην πρόσβαση των πολιτών τους σε ένα εξελιγμένο σύστημα υγείας και θεραπείας. Ωστόσο, η έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι «υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι αυτοί που ζουν μια χαρούμενη ζωή είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο, να εμπιστεύονται περισσότερο, να είναι πιο συνεργάσιμοι και γενικά να διαχειρίζονται καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής».

3. Ελευθερία επιλογής

Το να έχει κανείς την ελευθερία να κάνει τις επιλογές του στη δουλειά, τις σχέσεις και γενικότερα τον τρόπο ζωής του είναι βασικό για την ευτυχία του.

4. Εμπιστοσύνη

Ο όρος, σύμφωνα με την έρευνα, αφορά περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνησης και τους συμπολίτες τους. Η διαφάνεια στην πολιτική και το κράτος, τα χαμηλά επίπεδα διαφθοράς και η εύκολη πρόσβαση σε κοινωνικά προγράμματα συμβάλλουν στην ευτυχία.

5. Οι σωστές προτεραιότητες

Η έρευνα έδειξε ότι οι πολίτες αυτών των πέντε χωρών θέτουν ως προτεραιότητα την εκπαίδευση, τη δουλειά, την ευεξία (ψυχική και σωματική) αλλά και την οικογένεια, σε αντίθεση με το κύρος, την εξουσία, τα χρήματα και τον καταναλωτισμό.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα